​Fostul lider mondial Pete Sampras si-a recuperat distinctiile primite de-a lungul carierei, furate la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut dintr-un depozit din Los Angeles, informeaza LA Times. Hotii l-au contactat pe detectivul particular ce investiga acest caz, returnand trofeele si suvenirurile fostului jucator de tenis, insa nu si piesele de mobilier furate.

Sampras si-a recuperat trofeeleFoto: Agerpres

Reprezentantul legal al celor ce au furat trofeele l-a contactat pe detectivul angajat de Sampras, negociind returnarea trofeelor si a suvenirurilor, asteptand insa in schimb ca ancheta sa fie incheiata fara ca cei vinovati sa fie pedepsiti.

Avocatul lui Sampras, Anthony Salerno, a confirmat faptul ca trofeele si suvenirurile au fost lasate sambata dimineata la un spital din Marina del Rey, o suburbie din Los Angeles, fiind apoi inmanate politiei din Los Angeles pentru a fi inventariate. Sampras si-a recuperat o buna parte din obiectele furate, nu insa si piesele de mobilier.

Printre lucrurile recuperate se afla majoritatea torfeelor de la cele 64 de turnee castigate in cariera, doua trofee ale Cupei Davis, un inel olimpic si sase trofee primite pentru ca a terminat sezonul ATP pe primul loc in clasament, intre 1993 si 1998.

Castigator a 14 trofee in turneele de Grand Slam, Sampras si-a anuntat retragerea din tenis in 2003, la un an dupa ce a disputat ultimul meci in circuitul ATP (finala de la US Open, castigata in fata lui Andre Agassi).