Perechea Juan Ignacio Chela/ Eduardo Schwank a castigat de-o maniera categorica partida cu dublul roman Victor Hanescu/ Horia Tecau, scor 6-2, 7-6(8), 6-1. In urma acestui rezultat, Argentina si-a asigurat calificarea in turul II al Cupei Davis, in timp ce Romania se intoarce in barajul de ramanere in Grupa Principala a competitiei.

Hanescu si Tecau: parteneri in Cupa Davis, posibil adversari in AustraliaFoto: AGERPRES

Disputa de dublu de la Buenos Aires a inceput foarte bine pentru gazde, Chela si Schwank castigand fara prea mari emotii primul set, scor 6-2. Argentinienii s-au sincronizat perfect, au servit bine si au beneficiat de suportul unui public dezlantuit. Din pacate pentru noi, Victor si Horia au gresit mult prea multe mingi, cei doi parand in unele momente neputinciosi in fata jocului avantat al gazdelor.

Setul doi a fost unul spectaculos in care perechea Tecau-Hanescu a reusit doua break-uri. De fiecare data insa argentinienii au revenit si au bifat rebreak-ul. Interesant este faptul ca romanii au servit la scorul de 5-4 in favoarea lor. Pana la urma, s-a ajuns in tie-break, acolo unde tricolorii au salvat patru mingi de set. Pe fondul unor nesincronizari, Chela si Schwank au castigat cu 10-8.

Setul al treilea a fost unul in totalitate la discretia argentinienilor, Chela si Schwank castigand cu 6-1. In urma acestui succes de la dublu, Argentina a obtinut biletele pentru turul al doilea al competitiei, in timp ce Romania se intoarce in barajul Grupei Mondiale a Cupei Davis.

Intalnirea Argentina - Romania se disputa la "Parque Roca", din Buenos Aires, suprafata de joc fiind zgura.

S-au disputat vineri:

David Nalbandian-Adrian Ungur 6-3, 6-2, 5-7, 6-4

Juan Monaco-Victor Hanescu 7-6, 1-6, 6-1, 6-1

S-a disputat sambata:

Juan Ignacio Chela/ Eduardo Schwank - Victor Hanescu/ Horia Tecau 6-2, 7-6(8), 6-1

Se vor juca duminica:

David Nalbandian - Victor Hanescu

Juan Monaco - Adrian Ungur.