Echipa Romaniei de Cupa Davis este cotata cu sansa a doua in intalnirea cu Argentina, ce se va disputa in perioada 4-6 martie la Parque Roca in Buenos Aires. Daca suporterii si presa din Argentina au siguranta ca tricolorii sunt o tinta usoara, jucatorii sunt realisti si stiu ca pot pierde daca nu trateaza intalnirea cu responsabilitate.

Juan Monaco (Argentina)Foto: Reuters

In primul meci al intalnirii de vineri, Victor Hanescu l-ar putea intalni pe Juan Monaco, jucator cu care este la egalitate in intalnirile directe: 1-1. "Suntem foarte concentrati pe aceasta intalnire deoarece nu va fi atat de usoara precum cred multi. Romanii joaca destul de bine. Dublul are mai multa incredere deoarece a castigat titlul la Acapulco si pe deasupra Hanescu este un jucator de simplu foarte respectat in circuitul ATP. Dar vom trece cu bine peste aceasta intalnire", a declarat Juan Monaco.

"O partida cu Hanescu este intotdeauna complicata. Are aproape doi metri si din punct de vedere fizic sta foarte bine, de aceea cred ca va fi o partida lunga in care va trebui sa-l alerg pe tot terenul, sa-l misc mult si sa nu ma bazez pe forta, ci sa caut unghiuri. Daca voi juca impotriva lui o voi face cu entuziasm, cu responsabilitate. Faptul ca jucam acasa este un plus pentru noi, de care trebuie sa profitam", a adaugat Monaco.

Monaco este adversarul dorit de Hanescu in primul meci: "Chela este un jucator foarte bun, dar vineri prefer sa joc impotriva lui Monaco deoarece as putea obtine un rezultat mai bun".

Presa din Argentina este de parere ca Romania nu are prea multe sanse in aceasta intalnire, singura speranta a tricolorilor fiind ca Hanescu sa prinda trei zile bune: "Romania este primul obstacol. Nu este un rival care sa impresioneze. Sansele lor par sa se bazeze exclusiv pe ceea ce poate sa faca Victor Hanescu, jucator ce ocupa locul 59 in ierarhia mondiala dar care este fara indoiala suportul aspiratiilor lor. Care ar fi sansele Romaniei? Logica indica cele trei puncte ale lui Hanescu: doua la simplu si unul la dublu".

In ciuda faptului ca Nalbandian si Chela au usoare probleme fizice, argentinienii sunt optimisti ca vor trece usor de Romania, in drumul lor spre prima Salatiera de Argint. La fel ca si Romania (in 1969, 1971, 1972), sud-americanii au fost de trei ori finalisti, in 1981, 2006 si 2008.