Capitanul echipei Argentinei, Modesto Vazquez, a anuntat lista jucatorilor cu care va infrunta echipa Romaniei, in prima runda a Grupei Mondiale de la Cupa Davis, programata in 4-6 martie, la Parque Roca (Argentina). Sud-americanii vor alinia patru jucatori din Top 50 ATP, de la simplu si dublu, iar noutatea este Juan Ignacio Chela, care revine astfel in echipa de Cupa Davis dupa o absenta de doi ani.

David Nalbandian (Argentina)Foto: Reuters

Semifinalista in editia trecuta a Cupei Davis, Argentina va aborda partida cu Romania avandu-i in teren pe David Nalbandian (nr. 19 ATP), Juan Monaco (nr. 30 ATP), Juan Ignacio Chela (nr. 31 ATP) si Eduardo Schwank (nr. 35 ATP - dublu). Din echipa Romaniei vor face parte Victor Hanescu (nr. 57 ATP), Victor Crivoi (nr. 181 ATP), Adrian Ungur (nr. 195 ATP) si Horia Tecau (nr. 20 ATP-dublu).

"Tito" Vasquez l-a preferat pe Ignacio Chela in defavoarea lui Horacio Zeballos: "Chela merita o sansa si in acest moment e mai bun decat Zeballos. E de laudat ca la 31 de ani a revenit la acest nivel". In aceasta luna, Chela a fost semifinalist la Costa Do Sauipe (Brazilia) si a ajuns in finala la Buenos Aires (Argentina).

Cel mai bine clasat argentinian, David Nalbandian, a declarat forfait pentru turneul de la Acapulco si zilele urmatoare va fi supus unor teste pentru a se clarifica gravitatea leziunii suferite: "Speram ca va putea juca. David este fundamental. Sper ca accidentarea sa sa nu fie grava", a adaugat Vazquez.

Chela si Schwank vor juca partida de dublu, cei doi ajungand la Wimbledon in 2010 pana in semifinale, cand au pierdut in fata perechii Horia Tecau (Romania)/ Robert Lindstedt (Suedia), scor 6-4, 7-5, 6-2.

Romania si Argentina s-au mai intalnit o singura data, in sferturile de finala ale Cupei Davis din 1981, sud-americanii impunandu-se cu 3-2.