Irina Begu a castigat, duminica, turneul ITF de la Cali (Columbia), impunandu-se in fata sportivei iberice Laura Pous-Tio, scor 6-3, 7-6(1), intr-o finala care a fost intrerupta mai mult de trei ore din cauza ploii. Begu a plecat insa cu doua trofee de la Cali, ea castigand si proba de dublu, alaturi de compatrioata sa, Elena Bogdan.

Irina Begu, castigatoare la Cali (Columbia)Foto: AGERPRES

Romanca si-a trecut in cont primul set al finalei de la Cali cu 6-3, inainte ca meciul sa fie intrerupt din cauza ploii. La reluarea partidei, jucatoarea din Spania a pus mai multa presiune pe adversara, setul decizandu-se la tie-break. Begu s-a impus insa fara probleme, cu 7-1.

Acesta este al saptelea turneu ITF la simplu castigat de bucuresteanca de 20 de ani, in timp ce la dublu si-a trecut in palmares al 14-lea titlu ITF, invingand in finala, alaturi de Elena Bogdan, cuplul ruso-german Ecaterina Ivanova/Kathrin Woerle, scor 2-6, 7-6(6), 11-9.

Pentru parcursul de la Cali, Irina Begu a primit 146 de puncte WTA, urcand astfel 34 de locuri in ierarhia feminina, pana pe locul 140.

Parcursul Irinei Begu la simplu:

Primul tur:

Irina-Camelia Begu (Romania) - [8] Mariana Duque-Marino (Columbia) 6-1 6-0

Turul doi:

Irina-Camelia Begu (Romania) - Petra Cetkovska (Cehia) 2-6, 6-0, 7-5

Sferturi de finala:

Irina-Camelia Begu (Romania) - Patricia Mayr-Achleitner (Austria) 6-4, 6-1

Semifinale:

Irina-Camelia Begu (Romania) - Kathrin Woerle (Germania) 6-1, 6-4

Finala:

Irina-Camelia Begu (Romania) - Laura Pous-Tio (Spania) 6-3, 7-6(1)