Kim Clijsters, noul lider din clasamentul mondial WTA, a fost invinsa in minim de seturi in finala de la Paris Open, cu scorul de 6-4, 6-3, de catre a patra favorita a turneului, cehoaica Petra Kvitova, ratand astfel sansa de a-si trece in palmares cel de-al 42-lea titlu din cariera.

Kvitova si Clijsters, finalistele de la Paris OpenFoto: Reuters

Bazandu-se pe serviciu (zece asi), dar si pe un retur agresiv, Petra Kvitova a reusit sa se impuna in fata belgiencei Kim Clijsters intr-o ora, scor 6-4, 6-3. Acesta este al treilea trofeu din cariera obtinut de cehoaica de 20 de ani, dupa cel de la Hobart in 2009 si cel din acest an, de la Brisbane.

Kim Clijsters, care luni va reveni pemtru a patra oara in cariera pe prima pozitie in ierarhia WTA, a disputat duminica cea de-a cincea finala consecutiva, dupa turneele de la US Open, Turneul Campioanelor, Sydney si Australian Open. In precedentele patru competitii jucate, belgianca a ratat un singur titlu, cel de la Sydney, pierzand in finala in fata chinezoaicei Na Li, pe care avea sa o invinga insa in finala de la Australian Open.