Horia Tecau (nr. 22 ATP la dublu) si partenerul sau, belgianul Dick Norman, s-au calificat in semifinalele competitiei de dublu a turneului indoor de la Zagreb, dupa ce adversarii sai din faza sferturilor de finala au abandonat, ca urmare a unei accidentari la umar suferita de francezul Arnaud Clement.

Horia TecauFoto: AGERPRES

Arnaud Clement, prezent si pe tabloul de simplu de la Zagreb, a abandonat joi in fata compatriotului Richard Gasquet, dupa ce s-a accidentat la umar. Clement facea pereche la dublu cu germanul Christopher Kas, urmand a intalni, tot joi, in sferturi perechea a doua favorita a turneului, formata din romanul Horia Tecau si veteranul Dick Norman. Gratie abandonului lui Clement, Tecau si Norman s-au calificat in penultima faza a competitiei, acolo unde vor lupta pentru un loc in finala cu favoritii numarul 3: Simon Aspelin (Suedia)/ Julian Knowle (Austria).

Miercuri, in primul tur de la Zagreb, Horia Tecau si Dick Norman au trecut cu greu de cuplul croato-sarb Ivo Karlovic/ Dusan Vemic, impunandu-se in decisiv, scor 6-7(4), 7-6(4), 10-8.

Pentru accederea in semifinalele competitiei de la Zagreb, cuplul Tecau/ Norman va primi un cec in valoare de 6.300 de euro si 90 de puncte ATP.