Rafael Nadal a parasit pentru al doilea an consecutiv turneul Australian Open in faza sferturilor. Ca si in meciul din 2010 cu Andy Murray, liderul mondial s-a accidentat, insa de aceasta data spaniolul nu a vrut sa abandoneze in fata compatriotului si prietenului sau David Ferrer.

Nadal paraseste Australian Open in sferturiFoto: Reuters

"Am avut o problema in timpul meciului, chiar la inceput. Dupa acest moment, meciul a fost ca si terminat. Pentru mine nu e usor sa vin si sa vorbesc despre asta deoarece la Doha nu m-am simtit bine, acum am alta problema. Pare ca de fiecare data cand pierd am probleme si n-as vrea sa creez aceasta imagine despre mine. As prefera sa nu vorbesc despre accidentare", a declarat Nadal la conferinta de presa.

Dupa raceala puternica avuta la Doha, Nadal parea ca isi revine, insa virusul contractat l-a facut mai vulnerabil: "In primele zile ale turneului m-am simtit bine, m-am antrenat bine, totul parea a fi in regula. Singura problema e ca am avut putin ghinion. Atunci cand ai un virus, organismul tau cedeaza si esti mai predispus riscurilor. Asta este si probabil ceea ce s-a intamplat".

Desi accidentarea l-a chinuit vizibil, liderul mondial nu a vrut sa abandoneze in meciul cu Ferrer: "Urasc abandonurile. Anul trecut am facut la fel. Am urat acel moment si nu vreau sa mai am niciodata acel sentiment", a explicat Nadal.

"In cariera ai atat momente bune cat si momente mai putin bune. Am avut aproape tot timpul momente extrem de fericite si frumoase in cariera mea. Anul trecut am fost foarte norocos pentru ca am fost sanatos majoritatea timpului. Am jucat incredibil tot anul. Anul acesta am facut totul pentru ca sezonul sa inceapa bine. Si am jucat foarte bine la meciul demonstrativ de la Abu Dhabi. Dar dupa au inceput problemele. A fost o luna dificila pentru mine, dar trebuie sa accept asta, sa muncesc in continuare, si sa dau tot ce am mai bun in urmatorul turneu. Asta e tot ce pot sa fac", a concluzionat Nadal.