David Ferrer a reusit sa opreasca suprematia lui Rafael Nadal in turneele de Grand Slam, favoritul numarul sapte eliminandu-l pe liderul mondial de la Australian Open inca din faza sferturilor de finala. Ferrer a alergat enorm, a avut o dreapta fantastica si l-a transformat pe Nadal intr-un simplu jucator din circuitul ATP (6-4, 6-2, 6-3). Demn de mentionat este insa si faptul ca Rafa a jucat accidentat, acesta fiind macinat de o durere la coapsa piciorului stang.

Nadal, eliminat de la Australian OpenFoto: Reuters

Partida dintre Nadal si Federer a inceput intr-un ritm alert, cu schimburi lungi si cu lovituri deosebite. David a fost jucatorul mai agresiv, a impus ritmul si a reusit sa bifeze break-ul imediat. La scorul de 2-1 in favoarea adversarului, Nadal resimte dureri puternice la coapsa piciorului stang, iar time-out-ul medical este, cel putin pe moment, unica solutie. Dupa cateva minute bune, Rafa a revenit pe teren cu un bandaj pe piciorul stang.

Ferrer a continuat disputa cu inca un break, iar tabela a ajuns sa arate 5-2 pentru Ferrer. Macinat de dureri, Nadal a strans din dinti si a castigat la limita pe serviciul lui David dupa ce a condus cu 40-0. Setul avea insa sa fie castigat de favoritul numarul sapte cu 6-4, dupa inca un game castigat pe serviciul lui Nadal.

Nadal reuseste primul break din setul al doilea, la scorul de 1-1, dar Ferrer are raspunsul perfect pentru a bifa rebreak-ul. David continua sa acopere foarte bine terenul, iar scorul capata proportii (5-2) dupa ce Ferrer a castigat inca o data pe serviciului lui Rafa. Liderul clasamentului ATP este de nerecunoscut in unele momente, greseste din pozitii simple, iar setul il pierde cu un categoric 6-2.

Lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici in setul al treilea, Ferrer distantandu-se la 2-0 dupa ce s-a impus inca o data pe serviciul unui Nadal inofensiv. Totul a curs in favoarea lui David, iar scorul a devenit 3-0, iar mai apoi 4-1. Nadal a avut cateva sanse de a reveni in meci (a ratat mingi de break), iar Ferrer s-a calificat in premiera in semifinalele de la Australian Open dupa ce a castigat setul cu 6-3.

Statistica partidei Ferrer - Nadal:

Primul serviciu: 68%-66%

Asi: 8-2

Duble greseli: 2-1

Greseli nefortate: 32-34

Puncte castigate cu primul serviciu: 72%-55%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 57%-37%

Puncte castigatoare: 102-75

Cel mai rapid serviciu: 198 km/h - 207 km/h.

Semifinale Australian Open:

Roger Federer - Novak Djokovic

Andy Murray - David Ferrer.