Roger Federer spera sa poata organiza un meci demonstrativ in scopuri caritabile inainte de inceperea primului turneu de Mare Slem al sezonului, Australian Open, pentru a ajuta victimele inundatiilor din Queensland, Australia.Inundatiile din Australia au cauzat pagube de miliarde de dolari si au afectat 200.000 de oameni. 12 persoane au murit si multe altele sunt date disparute.

Inundatii in AustraliaFoto: Reuters

Federer, care se afla deja la Melbourne pentru a se pregati pentru Australian Open, a organizat un meci asemanator anul trecut, pentru a ajuta victimele cutremurului din Haiti. Dupa meciul la care au participat si Rafael Nadal sau Serena Williams, au fost stranse sute de mii de dolari.

"Inundatiile de aici din Australia sunt devastatoare. Sunt in drum spre antrenament si voi vorbi cu Federatia de tenis din Australia pentru a vedea daca exista posibilitatea organizarii duminica a unui meci in vederea strangerii de fonduri pentru oamenii din Queensland, care au fost afectati. Ar fi minunat daca lumea tenisului ar putea oferi un astfel de ajutor inaintea inceperii Australian Open", a scris Federer pe pagina sa de Facebook, citat de BBC.

Federer nu este singurul jucator de tenis care sare in ajutorul victimelor inundatiilor. Americanul Andy Roddick a promis 100 de dolari pentru fiecare as pe care l-a reusit la turneul de la Brisbane si a dublat suma la 10.800 dolari dupa ce a pierdut finala cu Robin Soderling, in timp ce australianca Samantha Stosur a promis acelasi lucru. ATP si WTA vor oferi cate 100 de dolari pentru fiecare as reusit in trei turnee, inclusiv Australian Open, ce incepe saptamana viitoare.

De asemenea, echipele de crichet ale Angliei si Australiei vor solicita donatii de la spectatori in meciul lor de miercuri si vor dona o parte din veniturile acestui meci catre victime.