Simona Halep (nr. 84 WTA) s-a oprit in sferturi la primul sau turneu din acest sezon. Sportiva romanca a fost eliminata in runda a treia a turneului de la Auckland (Noua Zeelanda), fiind invinsa categoric de favorita numarului 2 a competitiei si detinatoarea titlului, belgianca Yanina Wickmayer, scor 6-0, 6-2. Nici Alexandra Dulgheru nu a avut mai multa sansa, romanca parasind in sferturi competitia de dublu de la Brisbane.

Simona HalepFoto: AGERPRES

Auckland:

Wickmayer s-a calificat in semifinale dupa doar 63 de minute petrecute pe teren in fata Simonei Halep. Campioana en-titre s-a impus cu 6-0, 6-2. In ciuda scorului dur, Halep nu a fost "in afara jocului". Romanca a avut noua sanse de break, insa a reusit sa transforme o singura minge. De doua ori in aceasta partida, Simona a condus cu 40-0 pe serviciul belgiencei, insa nu a avut destul "sange rece" pentru a lua game-ul. Pentru participarea pana in aceasta faza a competitiei, Halep va primi 70 de puncte WTA si un cec in valoare de 5.340 de dolari.

In competitia de dublu, cuplul Alize Cornet (Franta)/ Edina Gallovits (Romania) a invins in sferturi perechea Liga Dekmeijere (Letonia)/ Anna-Lena Groenefeld (Germania), scor 6-4, 6-2. In semifinale vor intalni dublul Sofia Arvidsson (Suedia)/ Marina Erakovic (Noua Zeelanda).

Brisbane:

Perechea de dublu Alexandra Dulgheru (Romania)/ Olga Savchuk (Ucraina) s-a oprit in sferturile de finala ale competitiei, fiind invinsa de cuplul Klaudia Jans (Polonia)/ Alicja Rosolska (Polonia), cu scorul de 6-1, 6-4. Pentru accederea pana in sferturi, Dulgheru si partenera sa vor primi 70 de puncte WTA si un cec in valoare de 1.650 dolari. Perechea poloneza Jans/ Rosolska va intalni in semifinala pe favoritele numarul 2 ale competitiei, Monica Niculescu (Romania) si Zi Yan (China).

Update: Horia Tecau si partenerul sau de dublu, suedezul Robert Lindstedt, s-au calificat in semifinalele de la Brisbane, dupa ce i-au invins pe australienii Matthew Ebden si Peter Luczak, scor 6-3, 6-7(2), 13-11.