Sorana Cirstea, favorita numarul 5 in calificarile turneului de la Brisbane (Australia) a ratat sansa de a ajunge pe tabloul principal al competitiei, fiind invinsa duminica, in turul al doilea. Romanca, numarul 93 WTA, a pierdut in trei seturi in fata cehoaicei Lucie Hradecka.

Sorana CirsteaFoto: Reuters

Brisbane (Australia)

Cirstea a trecut in primul tur al calificarilor de Chanelle Scheepers (Africa de Sud), scor 6-3, 4-6, 6-4 , insa nu reusit sa o invinga si pe cehoaica Lucie Hradecka, numarul 110 WTA. Romanca a salvat cinci din cele zece mingi avute de adversara sa si a pierdut in trei seturi, scor 0-6, 6-4, 4-6.

De calificari nu a putut trece nici Monica Niculescu. Favorita numarul doi din calificari, Niculescu a fost eliminata inca din primul tur, de Christina McHale (Statele Unite ale Americii), scor 6-2, 6-2. Niculescu nu paraseste insa turneul de la Brisbane, ea fiind prezenta pe tabloul de dublu feminin, acolo unde face pereche cu Zi Yan (China). In primul tur, cuplul romano-chinez, cap de serie numarul 2, va intalni perechea Arantxa Parra Santonja (Spania)/ Shahar Peer (Israel).

De asemenea, la dublu feminin va participa si Alexandra Dulgheru. Alaturi de Olga Savchuk (Ucraina), romanca va intalni perechea detinatoare a unui wild card: Sophie Ferguson (Australia)/ Sally Peers (Australia). Dulgheru este prezenta si pe tabloul de simplu, acolo unde favorita numarul 8. In primul tur Alexandra o intalni pe Andrea Petkovic (Germania).

Pe tabloul de simplu masculin de la Brisbane Romania nu va avea reprezentanti, dupa ce Victor Crivoi a fost eliminat in primul tur al calificarilor, de catre australianul Matthew Ebden, scor 2-6, 6-4, 5-7. In competitia de dublu va participa insa Horia Tecau, alaturi de partenerul sau de joc, suedezul Robert Lindstedt. Cap de serie numarul patru, cuplul romano-suedez va intalni in primul tur perechea Eric Butorac (SUA)/ Jean-Julien Rojer (Antilele Olandeze).

Qatar Open

Cel mai bine clasat jucator roman din clasamentul ATP, Victor Hanescu va incepe sezonul 2011 la Doha, competitie ce se va desfasura in perioada 3-8 ianuarie. Hanescu se afla pe aceeasi parte a tabloului cu liderul mondial, Rafael Nadal si il va putea intalni pe spaniol in turul al treilea.

Pana atunci insa, romanul nu are o misiune deloc usoara in primul tur, cand il intalneste pe favoritul numarul cinci al turneului, letonul Ernests Gulbis. In turul al doilea, romanul ar urma sa intalneasca pe castigatorul dintre egipteanul Sherif Sabry (detinatorul unui wild card) si un jucator venit din calificari.

Rafael Nadal il va infrunta in prima runda de la Qatar Open pe slovacul Karol Beck, in timp ce numarul 2 ATP, Roger Federer, intalneste in primul tur un jucator venit din calificari.

Victor Hanescu participa si la dublu, acolo unde face pereche cu polonezul Mariusz Fyrstenberg. In primul tur vor intalni pe favoritii numarul 2, Frantisek Cermak (Cehia) si Christopher Kas (Germania).