Rafael Nadal si Roger Federer au facut spectacol in finala turneului demonstrativ de la Abu Dhabi (dotat cu premii de 250.000 de dolari), cei mai buni jucatori din tenisul de camp mondial avand nevoie de doua tie-break-uri pentru a putea fi departajati. S-a impus pana la urma Nadal printr-un dublu 7-6 (la 4 si la 3) dupa un meci care s-a ridicat la nivelul asteptarilor (interesant este faptul ca nu s-a realizat niciun break).

Nadal, victorios la Abu DhabiFoto: Reuters

Primul set al finalei de la Abu Dhabi a inceput cu Federer la serviciu, elvetianul castigand fara prea mari emotii. Singurul moment in care echilibrul a parut sa se rupa a fost la 5-4 in favoarea elvetianului, atunci cand Roger a avut o minge de set pe serviciul lui Nadal. S-a ajuns insa in tie-break, acolo unde Federer a condus cu 3-0 (a reusit doua minibreak-uri). Spaniolul a revenit incredibil, iar scorul a devenit 5-3 in favoarea sa. Rafa a castigat pana la urma cu 7-4 tie-break-ul.

Setul doi a fost la fel de echilibrat ca si primul, cei doi super jucatori mergand cap la cap pana la tie-break (au fost doar doar mingi de break, ambele ratate de Nadal). Ibericul a fost mai precis, iar pana la urma setul s-a incheiat cu 7-3 in favoarea sa. Spaniolul a castigat turneul de la Abu Dhabi dupa o finala in care Nadal si Federer nu au bifat nici macat un break.

Scorul la general intre cei doi jucatori este de 14-8 in favoarea lui Nadal.

In finala mica, Robin Soderling l-a invins pe Tomas Berdych cu scorul de 6-4, 7-6.

Vezi aici imagini de la partida Nadal - Federer: