Roger Federer si Rafael Nadal se vor duela inca din prima zi a anului 2011, cei doi mari rivali urmand sa se intalneasca in finala turneului demonstrativ de la Abu Dhabi. Competitia este dotata cu premii totale in valoare de 250.000 de dolari.

Nadal si FedererFoto: Reuters

Roger Federer a avut nevoie de trei seturi pentru a-l depasi pe Robin Soderling. Suedezul a fost mai puternic din punct de vedere psihic in primul set, unul castigat la tie-break (7-3). Roger a impus insa ritmul in urmatoarele doua seturi, acestea fiind castigate cu acelasi scor, 6-3.

In marea finala, Federer il va intalni pe Rafael Nadal. Ibericul a avut nevoie de doua doua seturi pentru a se califica in ultimul act al competitiei. Numarul unu mondial l-a depasit cu un dublu 6-4 pe Tomas Berdych.

Finala mica dintre Berdych si Soderling se va disputa, sambata, 1 ianuarie 2011, de la ora 13.00 (ora Romaniei), in timp ce marea finala dintre Roger Federer si Rafael Nadal va incepe imediat dupa terminarea disputei dintre Tomas si Robin.

Demn de mentionat este faptul ca scorul in intalnirile directe dintre Nadal si Federer este de 14-8 in favoarea ibericului.