Jucatoarea de tenis Jelena Jankovic va fi antrenata de fostul tenismen Andrei Pavel, informeaza presa din Serbia. Locul opt mondial in clasamentul WTA, Jankovic ar fi ajuns la un acord cu romanul Andrei Pavel, dupa ce a avut un sezon dezamagitor. "Cel mai bun tenismen roman din ultimii 20 de ani o va antrena pe Jelena Jankovic", anunta presa sarba.

Jelena Jankovic (Serbia)Foto: Reuters

Potrivit presei sarbe, persoane din anturajul sportivului roman au confirmat stirea, iar Jalena Jankovic, fost lider mondial, ar fi confirmat tacit ca s-a ajuns la un acord pentru o colaborare. "Backhand-ul a fost cea mai importanta arma a lui Pavel in timpul jocului sau se asteapta ca Jelena sa-si imbunatateasca aceasta lovitura, dar si jocul defensiv", informeaza media din Serbia.

"Jankovic si Pavel au un stil de joc asemanator: ambii se misca bine pe teren si au un backhand precis. Dupa ce in ultimii ani Jelena nu a avut noroc in alegerea antrenorilor, pentru a reveni in top si a castiga un turneu de Mare Slem, are nevoie de un antrenor adevarat", mentioneaza sarbii.

Cea mai buna clasare a lui Andrei Pavel in clasamentul ATP a fost locul 13, inregistrat in octombrie 2004. Pavel a castigat in cariera trei titluri ATP la simplu si sase la dublu, punand capat carierei sale de jucator in 2009. Capitan nejucator al echipei de Cupa Davis a Romaniei, Pavel a reusit in acest an calificarea in Grupa Mondiala, tricolorii invingand cu 5-0 pe Ecuador.