Federatia Internationala de Tenis (ITF) va inlocui doua din trofeele ce i-au fost furate in urma cu trei saptamani fostului tenismen Pete Sampras. Americanului i-au fost furate majoritatea trofeelor de la cele 64 de turnee castigate, doua trofee ale Cupei Davis, un inel olimpic, sase trofee primite pentru ca a terminat sezonul ATP pe primul loc in clasament, precum si alte obiecte personale.

Sampras va primi o replica a trofeului Cupei DavisFoto: Agerpres

Presedintele ITF, Ricci Bitti, a declarat, joi, ca va inlocui cele doua trofee ale Cupei Davis pe care Sampras le-a castigat alaturi de echipa Statelor Unite ale Americii, pierdute in urma cu trei saptamani.

"Ne pare rau sa auzim de furtul trofeelor lui Pete Sampras. Stim cat de speciala este o victorie in Cupa Davis si, daca nu isi va recupera cele doua trofee, noi am vrea sa ii oferim o replica a trofeului, in semn de recunoastere pentru recordul remarcabil la aceasta competitie", a declarat Bitti.

Fostul tenismen american a marturisit miercuri ca majoritatea trofeelor sale au fost furate dintr-un depozit din Los Angeles, hotarand sa dezvaluie acest lucru in speranta ca cineva poate oferi informatii utile autoritatilor din LA. "Poate cineva stie ceva de ele. Este ultima mea speranta", a declarat Sampras.