Roger Federer a castigat (pentru a cincea oara in cariera) Turneul Campionilor dupa ce l-a invins in trei seturi, scor 6-3, 3-6, 6-1, pe Rafael Nadal. Ca in vremurile cand domina tenisul mondial, elvetianul a reusit sa ridice sala in picioare prin executiile sale deosebite.

Federer, inca o victorie in Turneul CampionilorFoto: Reuters

Primul set a fost echilibrat pana la scorul de 3-3, moment in care Federer a ridicat nivelul jocului si a reusit break-ul. A fost momentul care a decis setul, elvetianul impunandu-se cu 6-3 in fata unui Nadal mult prea defensiv.

Constient ca trebuie sa schimbe ceva, Nadal a devenit mult mai agresiv, iar acest lucru s-a vazut si pe tabela - Rafa a castigat setul cu 6-3 (break in game-ul cu numarul patru), iar finala era impinsa in decisiv.

Setul cu numarul trei avea sa fie unul la discretia lui Federer, fostul lider mondial castigand cu un categoric 6-1 in fata unui Nadal anesteziat de executiile deosebite ale lui Roger.

Federer s-a impus pentru a cincea oara in Turneul Campionilor, in timp ce Nadal mai trebuie sa astepte, cel putin inca un an, pentru a se impune in competitia care ii reuneste pe cei mai in forma jucatori ai circuitului ATP. Scorul in intalnirile directe a devenit in acest moment 14-8 in favoarea ibericului.