Liderul mondial Rafael Nadal s-a alaturat lui Roger Federer si Andy Murray in semifinalele Turneului Campionilor de la Londra, castigand, vineri, ultimul meci al Grupei A. Dupa un meci de o ora si 54 de minute, in care au izbucnit si nervii, spaniolul s-a impus in minim de seturi in fata cehului Tomas Berdych, scor 7-6(3), 6-1, si il va intalni in urmatoarea faza a competitiei pe favoritul publicului, Andy Murray.

Rafael Nadal, in semifinalele Turneului CampionilorFoto: Reuters

Fara a avea nimic de pierdut Berdych incepe foarte bine meciul si isi creaza doua sanse de break in cel de-al doilea game al meciului. Nadal nu isi pierde cumpatul si isi castiga serviciul. Primele sanse de break ale lui Nadal vin in game-ul al cincilea, insa cehul se apara agresiv si anuleaza sansele ibericului.

La 6-5 pentru ceh, Nadal intrerupe un punct inainte ca arbitrul sa ia decizia. Berdych cere challenge, iar proba video a aratat ca mingea a fost in teren. Arbitrul decide sa ofere punctul lui Berdych (30-15), in loc sa ceara o rejucare a punctului, fapt ce il nemultumeste pe spaniol. Liderul mondial contesta decizia arbitrului, discuta cu supervizorul meciului si dupa ce nu primeste castig de cauza ii spune arbitrului: "Eu nu mai joc". Nadal revine insa asupra deciziei, isi castiga game-ul si duce meciul in tie-break. Nadal incepe cu un mini-break, Berdych isi pierde concentrarea si spaniolul se impune cu 7-3.

La 2-1 in favoarea sa in setul secund, Nadal isi creaza o sansa de break, dar Berdych o anuleaza. Cehul rateaza insa doua mingi de game, iar spaniolul face in cele din urma break-ul, dupa ce Berdych rateaza un dropshot la fileu. Nadal se distanteaza la 4-1. Sansa de break pentru Nadal in urmatorul game. Arbitrul anunta ca mingea cehului este afara si ibericul face break-ul, insa la reluarea video se arata ca mingea lui Berdych a fost valida. Cum cehul nu a cerut challenge, Nadal a luat game-ul si a servit pentru meci (6-1). Nadal castiga pentru a opta oara consecutiv in fata lui Berdych si se califica in semifinalele Turneului Campionilor de pe prima pozitie a Grupei A.

In semifinalele Turneului Campionilor, Rafael Nadal, liderul Grupei A, il va intalni pe jucatorul clasat pe locul al doilea din cealalta grupa, Andy Murray. Ultimul semifinalist se va stabili vineri seara, dupa meciul dintre Novak Djokovic si Andy Roddick.