Favoritul publicului de la Turneul Campionilor, Andy Murray, s-a calificat in semifinalele ultimei competitii a anului, invingandu-l in doar 69 de minute pe spaniolul David Ferrer, in minim de seturi, scor 6-2, 6-2. Britanicul este al doilea jucator calificat in penultimul act al turneului, dupa elvetianul Roger Federer. Vineri, in urma meciurilor Nadal-Berdych si Djokovic-Roddick, se vor stabili​ ceilalti doi semifinalisti.

Andy Murray, in semifinalele Turneului CampionilorFoto: Reuters

Andy Murray nu a avut prea mult de munca in ultimul meci al Grupei B si a cedat doar patru game-uri impotriva lui David Ferrer. Al cincilea favorit al turneului, britanicul a terminat pe locul al doilea in grupa, cu 2-1, in spatele lui Roger Federer (3-0). ​Aceasta este a treia participare a lui Murray la Turneul Campionilor si a doua calificare in semifinale.

"A fost un meci bun. Am jucat bine, am avut un retur bun. Daca am reusit sa castig impotriva unui jucator puternic, asa cum este Ferrer, cu un asa scor inseamna ca am jucat bine. E minunat. Cei mai buni jucatori din lume sunt aici. Nu e un lucru usor de facut. Anul trecut a fost greu pentru mine, dar de aceasta data am castigat doua meciuri impotriva a doi jucatori foarte buni. Sunt bucuros ca am ajuns in semifinale", a declarat Murray.

Britanicul il va intalni in semifinale pe jucatorul clasat pe primul loc in Grupa A. Cel mai probabil, adversarul lui Murray din faza urmatoare va fi liderul mondial Rafael Nadal. "Rafa e evident cel mai bun jucator din lume. M-am uitat la meciurile lui de aici. A jucat incredibil de bine. Va fi un meci foarte greu, unde nu va fi loc de greseli, dar voi incerca sa castig cu toate ca nu sunt sigur ca am prea multe sanse", a mentionat Murray.

David Ferrer, prezent pentru a doua oara la Turneul Campionilor (in 2007 a ajuns pana in finala, fiind invins de Roger Federer), nu a reusit sa castige niciun meci in Grupa B. "Andy a facut un meci foarte bun. Am servit prost in aceasta saptamana si cu acesti jucatori e foarte dificil. M-am concentrat in meciul cu Andy, am incercat sa dau tot ce e mai bun, dar am avut multe probleme, fizice, mentale. E dificil sa joc impotriva acestor jucatori, mai ales daca nu sunt perfect, la 100% din potentialul meu", a declarat Ferrer, care nu va parasi insa turneul cu mana goala, ci cu un cec in valoare de 120.000 de dolari.

Clasamentul final al Grupei B:

Roger Federer 3-0

Andy Murray 2-1

Robin Soderling 1-2

David Ferrer 0-3

Vineri, 26 noiembrie 2010:

Dupa ora 16:00

[1] R Nadal (Spania) vs [6] T Berdych (Cehia)

Dupa ora 22:00

[3] N Djokovic (Serbia) vs [8] A Roddick (SUA)

Grupa A:

Rafael Nadal 2-0

Novak Djokovic 1-1

Tomas Berdych 1-1

Andy Roddick 0-2