Novak Djokovic a castigat, fara nicio problema, partida cu Tomas Berdych (prima de la Turneul Campionilor, Grupa A), sarbul impresionand impotriva finalistului de la Wimbledon. Cehul nu a putut trece peste emotiile debutului si a fost o prada usoara pentru experimentatul Nole (a fost 6-3, 6-3 pentru numarul trei mondial).

Novak Djokovic Foto: Reuters

Setul I al disputei dintre Novak si Tomas a inceput si s-a terminat cu un break al sarbului, Djokovic impunandu-se categoric cu scorul de 6-3 dupa 44 de minute de joc. Berdych a comis multe greseli nefortate, nu i-a functionat primul serviciu, a jucat cu frica si a parut marcat de prima aparitie de la Turneul Campionilor (a fost, pe rand, 2-0, 3-1, 4-2 si 5-3 pentru numarul trei mondial).

Berdych a continuat sa fie neinspirat si in debutul setului doi, iar Nole a bifat break-ul in al doilea game. Djokovic a castigat pe propriul serviciu, iar scorul a devenit 3-0 in favoarea lui. Avantajul s-a dovedit a fi hotarator, iar "energicul" sarb a castigat cu 6-3 in fata unui Berdych care a parut usor depasit de evenimente.

Statistica partidei Djokovic - Berdych:

Asi: 5-7

Duble greseli: 1-3

Puncte castigate cu primul serviciu: 79%-75%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 62%-39%

Puncte de break salvate: 0/0 - 4/7 (57%)

Puncte castigatoare: 63-47.

In cealalta partida a Grupei A, Rafael Nadal il va intalni pe Andy Roddick.