Favoritul publicului, Andy Murray va intra primul in scena la editia din acest an a Turneului Campionilor, ce se desfasoara in Arena O2 din Londra (Anglia), in perioada 21-28 noiembrie. Britanicul il va infrunta pe favoritul numarul 4 al turneului, suedezul Robin Soderling. In celalalt meci al Grupei B, David Ferrer va incerca sa puna capat sirului de zece esecuri in fata elvetianului Roger Federer.

Turneul Campionilor 2010Foto: Reuters

Turneul Campionilor 2010 va incepe cu duelurile Grupei B. Primul meci va fi unul echilibrat, intre Soderling si Murray. In cel de-al doilea meci al zilei, Federer, care se afla la a noua participare consecutiva la acest turneu, isi va intalni adversarul din finala Turneului Campionilor din 2007, spaniolul Ferrer.

Luni, Nadal se va reintoarce pe terenul de tenis dupa o pauza de cinci saptamani, urmand a-l intalni pe americanul Roddick. In celalalt meci al Grupei A, de luni, debutantul Berdych il va infrunta pe Djokovic, jucator ce se gandeste mai mult la finala Cupei Davis, de la inceputul lunii decembrie, cand Serbia intalneste Franta.

Grupa A:

Rafael Nadal (Spania): "Pentru mine e mai greu sa castig patru meciuri indoor impotriva jucatorilor din Top 8 decat sa castig sapte meciuri intr-un turneu de Mare Slem, pe orice alta suprafata. Joc impotriva celor mai buni jucatori din lume in conditii dificile pentru mine. Daca nu voi juca cel mai bun tenis al meu va fi aproape imposibil sa castig meciuri pe aceasta suprafata.

Novak Djokovic (Serbia): "Simplul fapt ca sunt in acest turneu, pentru mine e un succes. Abia astept sa joc, deoarece m-am calificat pentru a patra oara. Fiecare meci castigat aici va fi o satisfactie. Dar sincer, cel mai mare scop al meu acum este sa castig Cupa Davis. Este unul dintre cele mai mari evenimente sportive din Serbia. Cine stie daca vom mai avea alta data sansa de a juca acasa finala Cupei Davis? Sunt foarte incantat si foarte motivat. Dar totusi trebuie sa fac tot ce e mai bun si aici, la Londra, si apoi sa ma gandesc la meciurile de la Belgrad".

Tomas Berdych (Cehia): "Sunt al saselea jucator care s-a calificat la acest turneu si aproape toti impotriva carora voi juca vor fi favoriti. Trebuie doar sa incerc sa fac tot ceea ce e mai bun. Imi plac astfel de situatii in care nu trebuie sa castig toate meciurile. Astept cu nerabdare meciurile".

Andy Roddick (SUA): "Sincer cred ca toti baietii sunt aici pentru a castiga titlul, nu banii. Stiu ca e greu de crezut ca nu ne gandim la bani, dar sincer nu sunt un factor determinant la un eveniment asa de mare".

Grupa B:

Roger Federer (Elvetia): "E un turneu imens pentru mine. Intregul sezon am ca scop sa ajung aici si, odata ce sunt aici, incerc sa ii inving pe jucatorii din Top 10, ceea ce e intotdeauna amuzant la finalul sezonului. Intotdeauna speri sa lasi ceea ce e mai bun pentru final. Stiu ca mai pot juca un turneu. Organismul meu nu tipa inca pentru vacanta".

Robin Soderling (Suedia): Simt ca imi imbunatatesc jocul si imi place sa fiu printre jucatorii de top. Pentru acest lucru am muncit din greu. Aici este locul unde vreau sa fiu. Mi-a placut intotdeauna sa joc indoor. Primul meci, cu Murray, va fi greu, dar echilibrat. Trebuie sa joc bine pentru a castiga".

Andy Murray (Marea Britanie): "Ma simt mai complet. Daca voi juca bine voi avea o sansa buna de a castiga meciurile, in caz contrar va fi greu. Trebuie sa incerc sa joc cel mai bun tenis al meu. Presiunea este mare, dar publicul de acasa face diferenta. Orice jucator de tenis iti va zice ca atunci cand joci acasa te ajuta cu adevarat multimea din tribune".

David Ferrer (Spania): "Ma simt bine, sunt intr-o forma fizica buna si sunt motivat sa joc in zilele urmatoare. Primul meci, impotriva lui Federer va fi foarte dificil deoarece nu am castigat niciodata in fata lui. Voi incerca sa dau tot ce-i mai bun, dar nu e usor sa joci primul meci impotriva lui Federer.

Programul primelor doua zile ale Turneului Campionilor:

Duminica:

Dupa 16:00 (ora Romaniei):

[4] R Soderling (Suedia) vs [5] A Murray (Marea Britanie) - in direct la sport.ro

Dupa 22:00 (ora Romaniei):

[2] R Federer (Elvetia) vs [7] D Ferrer (Spania)

Luni:

Dupa 16:00 (ora Romaniei):

[3] N Djokovic (Serbia) vs [6] T Berdych (Cehia)

Dupa 22:00 (ora Romaniei):

[1] R Nadal (Spania) vs [8] A Roddick (SUA)