Anunt-soc la Doha: dupa ultimul joc al grupei "maro", pierdut in fata Francescai Schiavone, rusoaica Elena Dementieva si-a anuntat retragerea din circuitul profesionist. Dementieva, 29 de ani, este campioana olimpica la Beijing 2008, a cucerit 16 titluri WTA si a jucat finale la Roland Garros si US Open.

Dementieva, in momentul in care si-a anuntat retragereaFoto: Reuters

"A fost ultimul meu turneu. Le multumesc celor care m-au sustinut in toata cariera. Este atat de greu sa-mi iau ramas bun..." - Dementieva.

Organizatorii Turneului Campioanelor au izbutit sa tina secreta intentia rusoaicei, astfel ca anuntul efectiv a avut un efect socant - celelalte jucatoare din turneu au aparut pe teren, pentru a-i fi alaturi intr-un asemenea moment, iar Vera Zvonareva a felicitat-o pentru cariera sportiva: "Ai fost o sursa de inspiratie nu doar pentru tenis, ci pentru tot sportul din Rusia, pentru ca tu ai fost un model adevarat pentru copii".

Grupa Maro: Schiavone - Dementieva 6-4, 6-2

Din aceasta grupa, s-au calificat pentru semifinale Samantha Stosur si Caroline Wozniacki.

In Grupa Alba, vineri dupa-amiaza Vera Zvonareva a invins-o pe Kim Clijsters cu 6-4, 7-5; rezultatul nu influenteaza soarta calificarii - ambele jucatoare erau calificate pentru semifinale inca dinaintea jocului.