Novak Djokovic si-a aparat cu usurinta titlul de la China Open, castigand astfel al doilea sau trofeu din acest an, dupa cel de la Dubai. Numarul doi mondial, sarbul l-a invins in finala de la Beijing pe spaniolul David Ferrer, scor 6-2, 6-4. In finala feminina de la China Open, Caroline Wozniacki (Danemarca) o va intalni pe rusoaica Vera Zvonareva.

Djokovic, invingator la BeijingFoto: Reuters

Nole conducea cu 3-1 in finala de duminica, insa ploaia l-a facut sa astepte inca o zi pentru a-si trece in palmares al doilea titlu consecutiv de la Beijing. Luni, sarbul a continuat sa domine meciul, ajutat fiind de greselile nefortate ale lui Ferrer si a castigat primul set lejer, cu 6-2.

In setul secund, spaniolul a reusit sa afiseze un joc mai bun, luandu-i serviciul lui Nole si preluand conducerea cu 4-2. Djokovic a revenit repede, a egalat la 4, si a preluat conducerea meciului. Un backhand in fileu al lui Ferrer la cea de-a doua minge de meci a lui Djokovic si sarbul castiga China Open pentru al doilea an consecutiv, fiind primul jucator ce reuseste sa-si apere titlul la Beijing.

Novak Djokovic va participa in aceasta saptamana la Mastersul de la Shanghai, acolo unde il va intalni in primul sau meci pe croatul Ivan Ljubicic.

Ultimul game al finalei: