Romania a revenit in Grupa Mondiala a Cupei Davis dupa ce a invins echipa Ecuadorului (scorul este 3-0 in acest moment). Dublul Horia Tecau/ Victor Hanescu a adus punctul care le asigura tricolorilor prezenta printre cele mai bune 16 nationale din lume, cei doi trecand in trei seturi, scor 6-2, 6-2, 6-2, de perechea Giovanni Lapentti/ Ivan Endara.

Romania, din nou in Grupa Mondiala a Cupei DavisFoto: HotNews.ro

Perechea Tecau/ Hanescu nu a avut nicio problema in a se impune, dublul roman controland in permanenta disputa de la Centrul National de Tenis. A fost 6-2, 6-2, 6-2 pentru Horia si Victor, tricolorii fiind cu cel putin o clasa peste adversari (meciul a durat doar o ora si 34 de minute).

Romania a fost timp de 8 ani la rand in Grupa Mondiala a Cupei Davis, dar a retrogradat din elita dupa ce a fost invinsa de Suedia, scor 3-2, pe 20 septembrie 2009.

Dupa ce au depasit pe Ucraina (scor 3-1, pe 9 mai 2010), tricolorii au obtinut dreptul de a evolua in baraj. Gratie succesului din fata Ecuadorului, Hanescu, Tecau si compania au revenit printre cele mai bune 16 echipe din lume.

"Ne doream sa terminam repede si sa revenim in Grupa Mondiala, acolo ne este locul. Multi nu au avut incredere in aceasta echipa, dar s-au schimbat multe si lucrurile merg bine" - Victor Hanescu (tvr1).

"Ne simtim bine cu Andrei Pavel in postura de capitan, speram sa mai crestem in valoare pana anul viitor. Asteptam sa vina jucatori buni din urma, iar Romania sa raman cat mai mult in Grupa Mondiala" - Horia Tecau (tvr1).

"Fericirea este maxima, suntem din nou in Grupa Mondiala. Baietii au jucat bine, ii felicit si sper s-o tinem tot asa" - Andrei Pavel, capitanul nejucator al Romaniei (tvr1).