Roger Federer s-a calificat in semifinalele turneului de la US Open dupa ce l-a invins in trei seturi, scor 6-4, 6-4, 7-5, pe Robin Soderling. In penultimul act al competitiei americane, elvetianul il va intalni pe Novak Djokovic (l-a depasit pe Gael Monfils, scor 7-6(2), 6-1, 6-2).

Roger FedererFoto: Reuters

Cap de serie numarul doi, Roger nu i-a dat prea multe sanse lui Soderling, victoria elvetianului fiind una destul de clara. Federer a aratat o forma deosebita la US Open, spectatorii asteptand o finala de vis contra lui Rafael Nadal.

In semifinale s-a calificat si Novak Djokovic, sarbul dispunand de Gael Monfils in doar trei seturi. A fost 7-6(2), 6-1, 6-2 pentru Novak dupa o partida in care a dictat ritmul.

In celelalte sferturi de finala din turneul masculin se vor intalni Rafael Nadal (1) cu Fernando Verdasco (8) si Stanislas Wawrinka (25) cu Mikhail Youzhny (12).

In turneul feminin, Caroline Wozniacki a obtinut calificarea in semifinale, daneza trecand in doua seturi, scor 6-2, 7-5, de Dominika Cibulkova. In penultimul act de la US Open, Caroline o va intalni pe Vera Zvonareva, rusoaica trecand de Kaia Kanepi (6-3, 7-5).