Perechea romano-suedeza Horia Tecau/ Robert Lindstedt a obtinut sambata cel de-al patrulea titlu din acest sezon, impunandu-se in finala de la New Haven in fata dublului Bopanna/ Qureshi, scor 6-4, 7-5. ​

Tecau/ Lindstedt, campioni la New HavenFoto: atpworldtour

Un break le-a fost de ajuns lui Tecau si Lindstedt sa isi treaca in cont primul set (6-4), insa perechea indiano-pakistaneza, care in semifinale a trecut de favoritii numarul 2 de la New Haven (Bhuphati/ Mirnyi), a revenit in partea secunda, conducand la doua game-uri diferenta. Dublul romano-suedez a revenit de la 2-4, au jucat mai agresiv si au devenit noii campioni de la New Haven.

Acesta este cel de-al patrulea trofeu castigat de Tecau si Lindstedt, dupa cele de la Casablanca, s-Hertogenbosch si Bastad. "De cand am inceput sa lucram impreuna in martie, am avut suisuri si coborasuri. Amandoi avem o vointa puternica. Ne intelegem bine pe teren si jucam bine. Suntem o echipa periculoasa. Jucam agresiv si intr-un ritm alert la dublu", a explicat Lindstedt succesul.

"Am invatat sa avem incredere unul in altul. Ne-am antrenat bine impreuna. Ne asteptam ca ei sa joace mai bine in setul al doilea, sa incerce mai multe lucruri si sa fie mai agresivi. In primul set a fost un singur break, dar noi am simtit ca detinem controlul asa ca a incercat sa jucam la fel, sa ramanem puternici pe game-urile noastre si sa asteptam ocaziiile", a declarat si Tecau la finalul partidei.

Pentru performanta obtinuta, Tecau si Lindstedt vor primi 250 puncte ATP si un cec in valoare de 36.500 dolari.

Parcurs Horia Tecau/ Robert Lindstedt la New Haven:

turul 1: [3] Lukasz Kubot (Polonia)/ Oliver Marach 5-7, 6-1, 10-7

turul 2: Wesley Moodie (Africa de Sud)/ Dick Norman (Belgia) 7-6(6), 6-2

Semifinale: Julian Knowle (Austria)/ Andy Ram (Israel) 6-4, 6-3

Finala: Rohan Bopanna (India)/ Aisam-Ul-Haq Qureshi (Pakistan) 6-4, 7-5