Eliminat in sferturile turneului Masters 1000 de la Cincinnati, Rafael Nadal a inceput deja sa munceasca din greu pentru US Open, singurul turneu de Mare Slem pe care nu il are in palmares. Liderul mondial stie si care va fi arma sa impotriva adversarilor: lovitura de rever.

Nadal se pregateste de US OpenFoto: Reuters

​"Trebuie sa-mi imbunatatesc jocul daca vreau sa am vreo sansa la US Open. Pot sa joc mai bine, de acest lucru sunt sigur. Am o saptamana pentru a continua sa muncesc, sa ma antrenez din greu si asta este ceea ce voi face. Voi incerca sa-mi sporesc increderea cu reverul", a declarat spaniolul.

Reverul este cheia reusitei sale la US Open: "Daca reusesc sa-mi imbunatatesc lovitura de rever, totul va merge bine. Miscarea mea se va imbunatati, pentru ca nu va trebui sa-mi acopar reverul cu dreapta si ma voi pozitiona mai bine in teren", a adaugat Rafa.

"De asemenea as putea sa am un prim serviciu mai calm deoarece daca il pierd se vede imediat in celelalte actiuni ale mele. Daca reusesc asta voi putea juca mai bine cu reverul", a mentionat Nadal, subliniind si faptul ca si-a imbunatatit jocul cu dreapta: "Am inceput sa joc cu dreapta cu mai multa incredere si acest lucru este pozitiv".

Cea mai inalta clasare a sa la ultimul turneu de Mare Slem al anului, US Open, a fost faza semifinalelor, atingand aceasta performanta de doua ori, in 2008 si 2009, fiind eliminat de Andy Murray, respectiv Juan Martin del Potro.