Tenismenul britanic Andy Murray a hotarat sa renunte la serviciile antrenorului sau, Miles Maclagan, cu care colabora de la finalul anului 2007. Desi cele doua parti nu au oferit motivele pentru care aceasta despartire s-a produs, presa britanica sustine ca motivul plecarii lui Maclagan il constituie neintelegerea acestuia cu Alex Corretja, consilierul de antrenament al lui Murray.

Murray si-a concediat antrenorulFoto: Reuters

Fost jucator profesionist, Maclagan s-a alaturat echipei lui Andy Murray la finalul lui 2007, in momentul in care britanicul se afla pe locul al 11-lea mondial. Sub indrumarea sa, Murray a atins primele sale finale ale unor turnee de Mare Slem (US Open in 2008 si Australian Open in 2010) si a obtinut cea mai buna clasare a sa in clasamentul mondial ATP: locul doi in august 2009.

"Am avut o relatie minunata cu Milles in ultimii doi ani si jumatate si vreau sa-i multumesc pentru contrubutia pozitiva adusa carierei mele. Am avut foarte mult succes impreuna", a declarat Murray.

"A fost o onoare pentru mine sa lucrez cu Andy in calitate de antrenor si sunt fericit ca am avut un rol in cariera sa. Vreau sa multumesc echipei pentru munca dificila depusa in ultimii ani. Imi va lipsi munca alaturi de ei, dar si antrenamentele de zi cu zi ale lui Andy. Este un jucator minunat si stiu ca va continua sa aiba succesul pe care talentul si munca sa il merita", a mentionat si Maclagan.

Desi au declarat ca despartirea s-a produs pe cale amiabila, presa britanica sustine ca Maclagan a plecat din cauza ca se simtea "dat deoparte". Potrivit unor surse din echipa lui Murray, citate de The Telegraph, motivul acestei despartiri este dificultatea lui Maclagan de a lucra impreuna cu Alex Corretja, angajat in mai 2008 pentru a-l ajuta pe Murray sa-si imbunatateasca jocul pe zgura.

In ultimul timp, Corretja lucra din ce in ce mai mult cu Andy, facandu-l pe Maclagan sa se simta marginalizat. Spaniolul nu-l va inlocui insa pe Maclagan, in mare parte din cauza angajamentelor pe care le are cu diferite posturi de televiziune.