Rafael Nadal si-a trecut in palmares al doilea titlu de la Wimbledon, ibericul ajungand in urma acestui succes la opt titluri de Mare Slem castigate in cariera. Tomas Berdych a parut marcat de importanta finalei, cehul fiind depasit in doar trei seturi, scor 6-3, 7-5, 6-4, de un Nadal aflat intr-o stare de gratie.

Foto:

In setul intai, Berdych a fost egalul lui Nadal doar pana la 3-3, moment in care ibericul a produs primul break al finalei. Lucrurile au mers in favoarea unui Rafa dezlantuit, iar setul s-a incheiat cu 6-3 pentru liderul mondial (dupa 34 de minute de joc).

Setul doi incepe cu trei mingi de break ale lui Berdych (spaniolul face si doua duble greseli), dar acesta le rateaza pe toate. Game-ul, care a durat aproape 10 minute, este castigat de Rafa, iar cehul demonstreaza ca nu este capabil sa castige pe serviciul adversarului. In aceste conditii, tot ibericul realizeaza break-ul, iar setul se incheie cu scorul de 7-5.

Berdych nu poate parasi starea de emotie nici in al treilea set, iar greseala vine la 5-4, atunci cand Nadal reuseste break-ul. Liderul mondial se impune in trei seturi, trecandu-si astfel in cont al doilea titlu de la Wimbledon.

Rafael Nadal a ajuns la cota 8 titluri de Grand Slam castigate in cariera, succesul contra lui Berdych fiind victoria cu numarul 47 din 2010 (are doar 5 infrangeri).

Tomas Berdych - favorit numarul 12 la Wimbledon, s-a nascut pe 17 septembrie 1985 la Valasske, Cehia. Are 1.96 metri si 90.9 kg, fiind un jucator de mana dreapta.

Rafael Nadal - favorit numarul 2 la Wimbledon, s-a nascut pe 3 iunie 1986 la Manacor, Spania. Are 1.85 metri si 85.5 kg, fiind un jucator de mana stanga.