Antrenorul american Brad Gilbert i-a luat apararea romanului Victor Hanescu, dupa ce romanul a fost acuzat ca a scuipat si injurat cativa fani de la Wimbledon, dar si de faptul ca a pierdut intentionat puncte. Fostul jucator ATP a declarat ca acest fel de comportament nu-i sta in caracter lui Victor si e sigur ca reactia sa are circumstante atenuante.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Imi pare extrem de rau sa aud ce i s-a intamplat marelui Vic. A avut patru mingi de meci si sansa de a incheia meciul, dar nu s-a intamplat asa", a declarat Gilbert pe pagina sa de Twitter.

"Va fi o ancheta astazi (n.r. sambata), dar va dau cuvantul meu ca marele Vic nu a spus niciodata un cuvant pe teren. Probabil au fost circumstante atenuante. A fost cu siguranta impins la limita de cativa fani aflati in stare de ebrietate si ridiculizat prin abuzuri verbale uimitoare, situatii ce au dus la abandonul sau", a adaugat binecunoscutul antrenor american.

Cunoscut ca un jucator ce nu-si exprima prea des emotiile pe teren, Victor Hanescu a uimit prin actiunile sale din meciul cu germanul Daniel Brands de vineri, cand a parasit terenul dupa un incident cu suporterii.