Roger Federer a trecut pe langa una dintre cele mai traumatizante infrangeri din cariera: in primul tur la Wimbledon, elvetianul a fost condus cu 2-0 la seturi de columbianul Alejandro Falla (62 ATP), a rezistat apoi finalului din setul 4 cand adversarul sau a servit pentru meci, pentru a se impune - intr-un final - cu 6-0 in decisiv...

Federer, debut complicat la WimbledonFoto: Reuters

Falla a castigat primele doua seturi, 7-5, 6-4, apoi a avut patru mingi de break la 4-4. Federer a salvat, apoi s-a impus cu 6-4. Nu a fost insa finalul emotiilor pentru elvetian: in setul 4, Falla a servit pentru set. Federer a iesit din impas, a trimis mansa in tiebreak, moment in care a castigat la 1. In setul decisiv, Federer a castigat cu 6-0.

Impresia insa nu a fost salvata - elvetianul a jucat departe de valoarea sa, comitand foarte multe greseli nefortate. Surprinzator este ca Federer a fost pus in dificultate de un adversar pe care l-a batut de doua ori in acest sezon, ultima oara chiar pe iarba, la Halle, acolo unde i-a administrat un 6-1, 6-2 fara comentarii.

Federer a evitat reeditarea unui episod vechi din 2003: atunci, la Roland Garros, a pierdut ultimul sau meci de debut la un turneu de Mare Slem (contra lui Luis Horna).

Tot in primul tur la Wimbledon, Victor Hanescu l-a invins in 5 seturi pe Andrei Kuznetov: 6-7, 7-6, 6-3, 1-6, 7-5.