Inamicul numarul 1 al liderilor mondiali la Roland Garros (Nadal in 2009 si Federer in 2010), Robin Soderling il intalneste vineri pe cehul Tomas Berdych in prima semifinala masculina de la Open-ul Francez, jucator in fata caruia suedezul a pierdut in acest an cu 2-6, 2-6 la Miami. In cea de-a doua semifinala, "Regele Zgurii" Rafael Nadal il infrunta pentru un loc in finala pe Jurgen Melzer.

Soderling si Berdych s-au mai intalnit de opt ori in cariera, suedezul conducand cu 5-3. Pe zgura, cei doi sportivi s-au intalnit o singura data, in sferturile Mastersului de la Monte Carlo din 2007, cehul castigand cu 5-7, 6-3, 6-0. Berdych a avut un meci bun in fata scotianului Andy Murray, pe care l-a si eliminat in sferturi, calificandu-se pentru prima data in cariera sa intr-o semifinala a unui turneu de Mare Slem.

Rafael Nadal este favorit in fata adversarului sau din semifinale, Jurgen Melzer, dar nu va avea un meci deloc usor in fata jucatorului care in sferturi a avut o revenire incredibila in fata sarbului Novak Djokovic. Cei doi s-au mai intalnit de doua ori in cariera, spaniolul impunandu-se in minim de seturi de fiecare data: in 2008, la JO de la Beijing (6-0, 6-4) si in 2009 la Mastersul de la Madrid (6-3, 6-1).

Jurgen Melzer a reusit in acest an cea mai buna performanta la un turneu de Mare Slem, pana la actuala editie de Roland Garros austriacul nereusind niciodata sa treaca de turul al treilea al unui turneu de Grand Slam.

Programul de vineri de la Roland Garros:

Arena Philippe Chatrier, de la ora 14:00

[5] Robin Soderling (Suedia) - [15] Tomas Berdych (Cehia)

[22] Jurgen Melzer (Austria) - [2] Rafael Nadal (Spania)