Roland Garros va avea o noua campioana, niciuna din cele patru semifinaliste ramase in competitie neavand in palmares un trofeu al Open-ului francez. Schiavone-Dementieva si Stosur-Jankovic se infrunta joi pentru biletele ultimului act de la Roland Garros. In aceeasi zi are loc si competitia "Legendelor", Ilie Nastase participand la dublu alaturi de spaniolul Emilio Sanchez.

Francesca Schiavone, care luna viitoare va implini 30 de ani, participa joi la prima sa semifinala de Grand Slam, aceasta fiind si singura data cand o italianca atinge aceasta faza la Roland Garros. Schiavone a avut un parcurs excelent la editia din acest an a Open-ului francez si va lupta pentru un loc in finala cu rusoaica Elena Dementieva.

Cele doua s-au mai intalnit de 10 ori, Dementieva conducand cu 6-4. In precedentele intalniri, Schiavone si Dementieva au jucat o singura data pe zgura, in Fed Cup, rusoaica iesind invingatoare.

Dementieva, favorita numarul 5 a turneului de la Roland Garros, este pe primul loc in aceasta editie la numarul de duble greseli (32), dar si liderul la capitolul sanse de break obtinute: 32, Schiavone fiind pe locul secund, cu 29.

Doua foste lidere mondiale (la simplu - Jankovic, respectiv la dublu - Stosur) se intalnesc in cea de-a doua semifinala a zilei. Dupa ce a eliminat doua dintre favoritele la titlu, Henin si Serena Williams, Samantha Stosur o intalneste pe sarboaica Jelena Jankovic. In intalnirile directe, Jankovic conduce cu 3-1, insa toate partidele au fost disputate pe hard. Doua dintre victoriile sarboaicei in fata australiencei au fost obtinute in acest an, in semifinale la Indian Wells si in optimi la Miami, ambele in minim de seturi.

In ultimul meci al zilei de pe Arena Suzanne Lenglen, va avea loc meciul din primul tur al legendelor de peste 45 de ani, la dublu, in care se vor intalni Ilie Nastase (Romania)/ Emilio Sanchez (Spania) - Mansour Bahrami (Iran)/ Henri Leconte (Franta).

Arena Philippe Chatrier, de la ora 15:00

[17] Francesca Schiavone (Italia) - [5] Elena Dementieva (Rusia)

[7] Samantha Stosur (Australia) - [4] Jelena Jankovic (Serbia)