Rafael Nadal a primit ajutorul asteptat de la cel ce l-a eliminat sezonul trecut de la Roland Garros, Robin Soderling, suedezul eliminandu-l in sferturi pe Roger Federer, si singurul care ii poate nega reintoarcerea pe primul loc in ierarhia mondiala este chiar el insusi. Nadal a avut un sezon excelent pe zgura, castigand Masters-urile de la Monte Carlo, Roma si Madrid, dar in drumul sau spre al cincilea trofeu la Roland Garros trebuie sa infrunte un adversar incomod in sferturi, pe compatriotul sau, Nicolas Almagro.

"Va fi un meci dificil deoarece el joaca excelent. A reusit sa-si mentina acelasi nivel pe toata durata turneului. Va fi complicat. Nicolas va juca foarte agresiv. Stie cum sa faca asta. Eu voi incerca sa joc in felul meu si sa dau tot ceea ce e mai bun din mine pentru ca el sa nu se simta in largul lui', a declarat Nadal inaintea confruntarii cu Almagro.

Cei doi spanioli s-au mai intalnit o singura data la Roland Garros, tot in sferturile de finala, in 2008. Atunci Nadal nu a cedat decat trei game-uri, impunandu-se lejer cu 6-1, 6-1, 6-1. De atunci, cei doi s-au mai intalnit de doua ori, Almagro reusind sa-i ia si doua seturi, de altfel singurele din intalnirile directe, acolo unde Nadal conduce cu 6-0. Din cele sase victorii ale lui Rafa in fata lui Almagro, patru sunt castigate pe zgura.

In celalalt sfert de finala de miercuri, Novak Djokovic il intaneste pe Jurgen Melzer, jucator pe care l-a mai intalnit de doua ori in cariera, sarbul reusind de fiecare data sa se impuna. La Roland Garros va fi, insa, prima lor intalnire pe zgura.

In sferturile de finala ale competitiei feminine, liderul mondial Serena Williams este favorita in fata australiencei Samatha Stosur, dar americanca nu va avea deloc un meci usor in fata favoritei numarul 7. Cele doua s-au mai intalnit de patru ori, dar niciodata pe zgura. Williams conduce in intalnirile directe cu 3-1.

In celalalt meci de simplu de la feminin, Jelena Jankovic intalneste singura jucatoare ramasa in competitie ce nu este cap de serie, Yaroslava Shvedova. Fost lider mondial, sarboaica conduce cu 2-1 in intalnirile directe cu jucatoarea din Kazakhstan. Singura victorie a lui Shvedova in fata lui Jankovic a fost surpriza din sezonul trecut de la US Open. Shvedova a eliminat-o pe Jankovic in turul al doilea, dupa ce sarboaica a ratat puncte de meci in tie-break-ul setului al treilea.

Programul sferturilor de finala de la RG, de miercuri:

Arena Philippe Chatrier, de la ora 15:00

[1] Serena Williams (SUA) - [7] Samantha Stosur (Australia)

[19] Nicolas Almagro (Spania) - [2] Rafael Nadal (Spania)

Arena Suzanne Lenglen, de la ora 15:00

[4] Jelena Jankovic (Serbia) - Yaroslava Shvedova (Kazakhstan)

[22] Jurgen Melzer (Austria) - [3] Novak Djokovic (Serbia)