Federer a parasit Roland Garros-ul inca din sferturi, elvetianul riscand in acelasi timp sa piarda si locul unu mondial in urma acestei eliminari. "Nu voi sta cu degetele incrucisate ca Nadal sa piarda. Este jucatorul mai bun in acest moment, iar cel mai in forma trebuie sa castige", a declarat Roger dupa infrangerea cu Soderling.

"Nu cred ca am jucat rau astazi (nr. marti), dar asta este viata. Am intalnit un Robin foarte bun, precis si inspirat. Conditiile grele de joc (nr. a fost frig si a plouat) nu pot fi o scuza, adversarul a evoluat pe aceeasi vreme ca si mine. Sunt unele momente cand te temi sa nu ti se intample ceva, dar cu toate acestea se intampla. Soderling a meritat victoria, a fost jucatorul mai agresiv si a avut castig de cauza", a precizat Federer dupa infrangerea suferita in fata lui Soderling.

"Nu voi sta cu degetele incrucisate ca Nadal sa piarda. Este jucatorul mai bun in acest moment, iar cel mai in forma trebuie sa castige. Soarta numarului unu mondial este in mainile sale, acum totul depinde numai de el. In viata lucrurile se schimba cu repeziciune, iar totul are un sfarsit", a fost de parere Federer in legatura cu soarta numarului 1 mondial.

"Am fost atent doar la meci si la nimic altceva. Nu m-am gandit o secunda la trofeu, am incercat sa joc doar pentru mine. De data asta mi-a iesit, am fost inspirat cu toate ca in primul set am suferit din cauza serviciului. A fost o mare diferenta fata de finala de anul trecut, atunci nu eram obisnuit nici macar cu arena centrala. Acum am evoluat, iar jocul meu este categoric mult mai solid. Roger a facut un meci mare, dar poate a fost si randul meu sa castig" - Robin Soderling dupa prima victorie in fata lui Federer.

Dupa 12 infrangeri consecutive, suedezul Soderling a reusit prima victorie in fata liderului mondial Roger Federer, favoritul numarul 5 calificandu-se in semifinala de la Roland Garros (il va intalni pe Tomas Berdych).