Francesca Schiavone este prima semifinalista a actualei editii de la Roland Garros. Favorita numarul 17, jucatoarea italianca a eliminat-o, marti, in doua seturi, scor 6-2, 6-3, pe sportiva cap de serie numarul 3, Caroline Wozniacki (Danemarca). Update: Adversara Francescai din semifinale va fi rusoaica Elena Dementieva.

In varsta de 29 de ani, Francesca Schiavone a devenit marti prima italianca ce reuseste sa atinga faza semifinalelor a unui turneu de Mare Slem in era Open, care a inceput in 1968.

Caroline Wozniacki, cea mai tanara sfert-finalista de la Roland Garros (19 ani), a avut un parcurs extraordinar in acest an la Roland Garros, dar nu a putut gasi solutii la jocul lui Schiavone, a comis prea multe greseli nefortate si a parasit turneul. Aceasta este al doilea sfert de finala dintr-un turneu de Mare Slem pe care daneza il disputa, dupa ce a atins aceeasi faza in 2009, la US Open.

UPDATE: Duelul rusoaicelor din semifinalele turneului de la Roland Garros a fost castigat de Elena Dementieva. Favorita numarul 5, Dementieva a revenit de la 0-1 la seturi si a invins-o cu scorul de 2-6, 6-2, 6-0 pe Nadia Petrova, cap de serie numarul 19.

Schiavone-Dementieva este prima semifinala de la Roland Garros. pentru ultimele doua locuri din semifinale urmeaza a se infrunta miercuri S. Williams si Stosur, respectiv Jankovic si Shvedova.