Surpriza? Nu prea. Sudezul Robin Soderling a confirmat forma sportiva de exceptie si l-a eliminat pe elvetianul Roger Federer, la capatul unei prestatii care nu lasa loc vreunui dubiu - desi a plecat in dezavantaj (a pierdut primul set), Soderling a dominat intalnirea, gratie unui serviciu extrem de puternic, loviturii de dreapta de multe ori devastatoare, dar si unui psihic solid, de rangul unui campion.

Soderling a mai eliminat un Nr. 1 si anul trecut, cand a intrerupt invincibilitatea lui Nadal pe zgura si a jucat prima sa finala de Grand Slam. Dupa infrangerea din acea finala (in fata lui Federer), Soderling a glumit, spunand ca este imposibil ca Federer sa il bata la nesfarsit - marti, in sferturile editiei 2010, viata i-a demonstrat ca perseverenta sa a fost indreptatita: dupa 12 infrangeri consecutive, Soderling a obtinut prima victorie in joc oficial in fata lui Federer: 3-6, 6-3, 7-5, 6-4.

In semifinale, Soderling il va intalni pe cehul Tomas Berdich, autorul unei victorii clare in fata rusului Mihail Iujnii, 6-3, 6-2, 6-1.

Miercuri se vor disputa si "sferturile" de pe cealalta parte a tabloului masculin:

Nicolas Almagro vs Rafael Nadal

Jurgen Melzer vs Novak Djokovici.

Rezultate din concursul fetelor: Francesca Schiavone a eliminat-o pe Caroline Wozniacki (6-2, 6-3) si o va intalni in semifinale pe Elena Dementieva (2-6, 6-2, 6-0 contra Nadiei Petrova).

Miercuri, se vor disputa celelalte doua "sferturi":

Serena Williams vs Samantha Stosur

Jelena Jankovici vs Iaroslava Svedova.