La fix un an de zile dupa ce a fost eliminat de la Paris de Robin Soderling (pe 31 mai 2009), Nadal s-a calificat in sferturile de finala de la Roland Garros, ibericul depasindu-l pe Thomaz Belluci, din Brazilia, in trei seturi (scor 6-2, 7-5, 6-4). Disputa nu a fost insa una usoara pentru Nadal, numarul doi mondial transpirand serios pentru a-l elimina pe Bellucci (brazilianul a practicat un joc curajos, cu multe executii deosebite).

Nadal nu i-a dat nicio sansa adversarului in primul set, spaniolul castigand cu 6-2 dupa 39 de minute. Rafa a acoperit bine terenul, a lovit puternic si precis cu stanga si a stiut exact cand si cat sa forteze. Cu toate acestea, Bellucci a fost capabil, in unele momente, sa ii tina piept numarului doi mondial.

In setul doi, Nadal are serviciul si 5-4, dar pierde inexplicabil. Ibericul se revanseaza in game-ul urmator, Rafa castigand cu Bellucci la serviciu. Numarul doi mondial inchide setul (dupa un game castigat la 30), scor 7-5, dupa o lupta foarte stransa cu Bellucci (la capatul a 61 de minute).

Setul trei debuteaza cu un break al lui Nadal, dar bucuria ibericului este scurta - Bellucci reuseste rebreak-ul. La scorul de 2-2, Rafa mai castiga inca o data pe serviciul brazilianului, iar dupa ce a servit s-a distantat la 4-2. Spaniolul se califica in sferturile de finala dupa ce se impune cu 6-4.

Bellucci a fost cel mai greu adversar de pana acum al lui Nadal de la Roland Garros, numarul 29 mondial determinandu-l pe Nadal sa munceasca mult pentru a se califica printre cei mai buni opt jucatori de pe zgura pariziana.

Rafael Nadal - locul 2 in clasamentul ATP

S-a nascut pe 3 iunie 1986 la Monacor, Mallorca.

Are 1.85 metri si 85.5 kg, este jucator de mana stanga.

A castigat Roland Garros-ul de patru ori (2005, 2006, 2007, 2008).

Thomaz Bellucci - locul 29 in clasamentul ATP

S-a nascut la Sao Paulo pe 30 decembrie 1987.

Are 1.88 metri si 80.5 kg, este jucator de mana stanga.

Cea mai buna performanta la Roland Garros: turul doi.

Program sferturi Roland Garros:

Federer - Soderling

Berdych - Youzhny

Melzer - Djokovic

Nadal - Almagro.