A condus cu 3-1 in primul set si 4-1 in cel de-al doilea, dar a fost nevoita sa se recunoasca invinsa. Alexandra Dulgheru a luptat de la egal la egal cu Caroline Wozniacki, locul 3 mondial, dar a platit din plin tribut lipsei de experienta. Daneza a profitat de avantul in joc al Alexandrei si s-a impus, cu toate ca nu a impresionat. Dulgheru paraseste Roland Garros-ul, dar viitorul suna bine pentru ea.

Setul I

Alexandra a fost jucatoarea mai activa in debutul partidei, romanca conducand cu 3-1 dupa un break bifat in chiar primul game al disputei. Daneza si-a intrat insa in ritm gratie unui serviciu puternic si a unor veniri la fileu, iar egalitatea (la 3) a fost consemnata cateva minute mai tarziu.

Dulgheru intra intr-o perioada mai dificila, iar Wozniacki profita (aratand ca nu degeaba se afla pe locul 3 in lume) si se impune in primul set cu 6-3 dupa 49 de minute (a castigat cinci game-uri la rand).

Setul II

Setul doi a inceput linistit, Caroline si Alexandra facandu-si serviciul in primele game-uri. Dulgheru forteaza, iar break-ul il reuseste la scorul de 2-1 in favoarea sa. Daneza acuza socul, iar romanca se distanteaza la 4-1 pe tabela.

La 4-2, pe propriul serviciu, Alexandra incearca o scurta, iar mingea se duce putin afara. La urmatorul punct, daneza trimite cu banda fileului, iar dupa alte cateva greseli nefortate ale romancei, numarul trei mondial face break-ul. Wozniacki egaleaza la 4, iar scenariul semana destul de mult cu cel din primul set.

Dulgheru evolueaza mult prea avantat pentru unele schimburi (in mingi foarte importante), iar daneza (destul de experimentata) o taxeaza pe Alexandra. Numarul 3 mondial se impune cu 6-4, iar jucatoarea noastra este eliminata de la Roland Garros.

Dulgheru a mai participat de-a lungul carierei la doua turnee de Mare Slem: a fost eliminata in turul I la US Open si la Australian Open.

Traseul Alexandrei la Roland Garros:

Alexandra Dulgheru - Timea Bacsinszky (Elvetia) 6-4, 6-2 (Turul II)

Alexandra Dulgheru - Lucie Hradecka (Cehia) 7-6(1), 4-6, 6-3 (Turul I)

Alexandra Dulgheru - locul 32 in clasamentul WTA

Nascuta pe 30 mai 1989

Locul nasterii: Bucuresti, 1.73 metri si 60.9 kg

Este jucatoare de mana dreapta

Este prima prezenta la Roland Garros

Caroline Wozniacki - locul 3 in clasamentul WTA

S-a nascut pe 11 iulie 1990, la Odense, in Danemarca

Locuieste la Monte Carlo, are 1.78 metri si 58.2 kg.

Este o jucatoare de mana dreapta.