Dupa ce s-a impus in turneul de la Varsovia (pentru al doilea an consecutiv), Alexandra Dulgheru s-a calificat in turul doi de la Roland Garros, numarul 32 mondial invigand-o in trei seturi, scor 7-6(1), 4-6, 6-3 pe Lucie Hradecka (din Cehia).

Hradecka a inceput mai bine partida contand pentru turul I de la Roland Garros (primul set a debutat cu Lucie la serviciu), sportiva din Cehia reusind primul break al disputei la scorul de 2-1 in favoarea ei.

Alexandra a avut insa replica imediat, romanca bifand rebreak-ul. S-a mers cap la cap pana in tie-break, fiecare jucatoare impunandu-se pe propriul serviciu. Dulgheru a fost mult mai atenta, a avut cateva lovituri decisive si a castigat categoric tie-break-ul, cu scorul de 7-1. Alexandra a avut nevoie de 51 de minute pentru a se impune cu 7-6.

Setul doi este unul echilibrat, Alexandra si Lucie castigand fara prea mari probleme pe propriul serviciu. Momentul decisiv al setului s-a produs la scorul de 4-4, atunci cand jucatoarea din Cehia a reusit break-ul. Hradecka s-a impus cu 6-4, iar castigatoarea avea sa fie stabilita dupa un set decisiv.

Setul al treilea a inceput cu Alexandra la serviciu, Dulgheru conducand cu 1-0. Numarul 32 mondial castiga pe serviciul adversarei la 2-1 pe tabela, iar dupa ce serveste bine se desprinde la 4-1, iar apoi la 5-2. S-a terminat pana la urma 6-3 pentru Dulgheru, iar Alexandra s-a calificat in turul doi de la Roland Garros.

Alexandra Dulgheru - locul 32 in clasamentul WTA

Nascuta pe 30 mai 1989

Locul nasterii: Bucuresti, 1.73 metri si 60.9 kg

Este jucatoare de mana dreapta

Este prima prezenta la Roland Garros

Lucie Hradecka - locul 87 in clasamentul WTA

Nascuta pe 21 mai 1985

Locul nasterii: Praga, 1.78 metri si 72.3 kg

Este jucatoare de mana dreapta

Cea mai buna performanta la Roland Garros: turul doi in 2009