Spaniolul Fernando Verdasco si-a cerut scuze publicului francez printr-un comunicat de presa, dupa ce in finala turneului de la Nisa, pierduta cu 3-6, 7-5, 6-7 in fata lui Richard Gasquet, a injurat suporterii din tribune. Declarand ca publicul francez "e cel mai urat din lume", tenismenul va trebui sa ii infrunte din nou pe suporterii francezi, spaniolul jucand marti primul tur de la Roland Garros.

Publicul francez a pus tot timpul presiune pe Fernando Verdasco in finala de la Nisa, iar spaniolul si-a pierdut repede cumpatul, injurandu-i pe cei care il insultau la randul lor. "Am exagerat, nu am stiut sa-mi controlez nervii. Este o greseala. Mi-a scapat situatia de sub control. Imi pare rau pentru ca nu vroiam sa se intample asa. Nu am nimic cu Gasquet, ne intelegem bine, avem o relatie buna, suntem chiar prieteni pe Facebook", a declarat Verdasco.

"Era un spectator care ma insulta. Am facut o dubla greseala, s-a ridicat si a inceput sa se bucure. Cand vorbeam de francez ma refeream la acel individ. Publicul te huiduie tot timpul. S-au comportat foarte rau cu mine. Toti ma fluierau si strigau de fiecare data cand greseam. Chiar unii oameni francezi s-au apropiat de mine dupa meci si mi-au spus ca publicul s-a comportat foarte urat", a marturisit spaniolul.