Sorana Carstea a parasit turneul de la Roland Garros inca din primul tur, romanca fiind invinsa categoric, scor 3-6, 1-6, de Svetlana Kuznetsova, campioane en-titre de la Paris. Romanca a condus cu 3-0 in primul set, dar au urmat 9 game-uri consecutive castigate de rusoaica. Sorana a abordat un stil ofensiv, curajos, dar greselile nefortate au inclinat balanta in favoarea Svetlanei. La ultima prezenta de la Roland Garros (in 2009), Carstea reusise sa ajunga pana in sferturile de finala.

Setul I

Sorana a inceput foarte bine partida cu campioana en-titre de la Roland Garros, romanca bifand primul break al partidei la scorul de 1-0 pentru ea (a fost game alb). Dupa un serviciu bun, Sorana s-a distantat la 3-0. Rusoaica a intrat insa usor-usor in meci, iar scorul a devenit 3-3 dupa un break al Svetlanei si doua game-uri castigate pe serviciul numarului 6 mondial.

Sorana nu-si revine, iar dupa un game in care a servit destul de slab, Svetlana a bifat al doilea break. Rusoaica nu-i da nicio sansa romancei, iar scorul devine 5-3 (Kuznetsova a castigat cinci jocuri la rand). Carstea pierde pentru a treia oara pe propriul serviciu, iar rusoaica se impune in primul set cu 6-3, dupa 38 de minute de joc.

Setul II

Sorana nu reuseste sa isi revina, iar Svetlana se distanteaza la trei la zero dupa un break reusit la scorul de 1-0. Rusoaica a ajuns la cel de-al 9-lea game consecutiv castigat. Numarul 34 in lume, romanca se impune greu pe propriul serviciu, dar setul este castigat categoric de Kuznetsova cu scorul de 6-1, dupa 34 de minute.

Statistica partidei Kuznetsova - Carstea:

Primul serviciu: 60%-68%

Asi: 2-2

Duble greseli: 1-1

Greseli nefortate: 16-10

Puncte castigate din primul serviciu: 77%-49%

Puncte castigate din al doilea serviciu: 47%-53%

Puncte castigatoare: 64-49

Cel mai rapid serviciu: 182 km/h - 177 km/h

In ultima intalnire dintre cele doua jucatoare, Svetlana Kuznetsova a invins-o pe Sorana Carstea, scor 7-6(3), 6-1, la editia din 2008 a US Openului.

Svetlana Kuznetsova se afla pe locul 6 WTA, in timp ce Sorana Carstea se gaseste pe pozitia a-34-a in ierarhia feminina.