Roland Garros si-a stabilit, vineri, programul pentru editia din acest sezon. Robin Soderling, cel care l-a eliminat anul trecut de la Open-ul francez pe Rafael Nadal, ii poate da o mana de ajutor spaniolului de aceasta data, deoarece il poate intalni in sferturi pe Roger Federer. Daca suedezul il elimina pe elvetian si Nadal castiga turneul, spaniolul isi recapata pozitia de lider mondial.

Rafael Nadal are un inceput usor la Roland Garros, spaniolul intalnindu-l in primul tur pe francezul de 18 ani, detinator al unui wild card, Gianni Mina. Pana in sferturi, spaniolul se poate intalni cu Horacio Zeballos, Lleyton Hewitt, Ivan Ljubicic, Thomaz Bellucci, Fernando Verdasco, Nicolas Almagro sau Fernando Gonzalez.

Detinatorul titlului de la Roland Garros, Roger Federer il va intalni in prima runda pe australianul Peter Luczak, iar printre posibilii adversari ai elvetianului pana in sferturi se numara Janko Tipsarevic, Feliciano Lopez, Gael Monfils, Stanislas Wawrinka, Robin Soderling, Ernests Gulbis sau Marin Cilic.

Scotianul Andy Murray va avea un meci dificil in primul tur, el intalnindu-l pe francezul Richard Gasquet.

Posibile intalniri in sferturi: Federer-Soderling, Verdasco - Nadal, Djokovic-Roddick si Murray - Tsonga.

Romania are un singur reprezentant pe tabloul masculin de simplu. Victor Hanescu, favoritul numarul 31 al turneului, il va avea ca adversar in primul tur pe spaniolul Oscar Hernandez. Daca trece de primul tur, romanul il va intalni in runda a doua pe castigatorul din partida ce ii va avea ca adversari pe americanului Rajeev Ram si un jucator venit din calificari. In turul trei Hanescu l-ar putea intalni pe sarbul Novak Djokovic.

In turneul feminin de la Roland Garros, Justine Henin o poate intalni pe Maria Sharapova in turul trei si in sferturi pe Serena Williams. Lider mondial, Serena poate da piept in semifinale cu sarboaica Jelena Jankovic. Sora mai mare a Serenei, Venus o poate intalni pe Elena Dementieva in sferturi si pe Svetlana Kuznetsova in semifinale.

Cap de serie numarul sase si campioana en-titre, Kuznetsova va juca in primul tur cu romanca Sorana Cirstea. Alexandra Dulgheru, favorita numarul 31 de la Roland Garros va juca prima runda in fata jucatoarei din Cehia, Lucie Hradecka (71 WTA).

Raluca Olaru va intalni in primul tur o jucatoare venita din calificari. Daca trece de primul tur, romanca o poate intalni in runda a doua pe castigatoarea din partida Jie Zheng (China) - Ekaterina Bychkova (Rusia).

Simona Halep si-a obtinut vineri locul pe tabloul principal de la Roland Garros, dupa ce a trecut in cel de-al treilea tur de calificare de americanca Bethanie Mattek-Sands, scor 6-4, 6-7(9), 6-4. Tot vineri, Monica Niculescu incearca sa obtina calificarea pe tabloul principal, romanca jucand in ultimul tur cu japoneza Kurumi Nara.

Click aici pentru tabloul principal din turneul masculin de la Roland Garros!

Click aici pentru tabloul principal din turneul feminin de la Roland Garros!