Alexandra Dulgheru (32 WTA) s-a calificat in finala turneului de pe zgura de la Varsovia (Polonia), romanca invingand-o dupa un meci de doua ore si 21 de minute pe chinezoaica Na Li (12 WTA), in trei seturi, scor 6-4, 3-6, 6-4.

UPDATE: Detinatoarea titlului la Varsovia, Alexandra o va intalni in ultimul act al competitiei pe Jie Zheng (China), cea care s-a impus in fata unguroaicei Greta Arn, scor 6-4, 7-5.

Dupa un sfert de finala dificil in fata bulgaroaicei Tsvetana Pironkova (100 WTA), Alexandra Dulgheru s-a luptat pentru un loc in finala cu mult mai experimentata Na Li (12 WTA). Romanca este cea care are prima minge de break la 3-3 in primul set, luandu-i serviciul la 0 adversarei. Na Li reuseste rebreak-ul (4-4), dar dupa doua duble greseli ale lui Li si dupa un retur excelent, Alexandra face break-ul (5-4). Romanca incheie primul set la 6-4, dar nu inainte ca Na Li sa riposteze, chinezoaica anuland sapte mingi de set ale romancei.

Dulgheru incepe setul secund cu un break alb si se desprinde la doua game-uri (2-0), Na Li castiga trei game-uri la rand si preia conducerea (3-2). Chinezoaica face break la 4-3 in favoarea ei, ceea ce ii trece in cont al doilea set.

In setul decisiv, Alexandra reuseste sa-i ia serviciul adversarei (3-1), dar inca o data chinezoaica revine si face rebreak-ul. In game-ul urmator, romanca anuleaza doua mingi de game ale lui Li si obtine break-ul (4-2). La 5-3 in favoarea sa, romanca serveste pentru meci. Li nu se da insa batuta si face break-ul. Presiunea meciului isi pune amprenta pe serviciul chinezoaicei, care se grabeste si ii ofera trei mingi de break Alexandrei. Dulgheru o fructifica pe prima si se califica in finala, acolo unde va cauta sa-si apere titlul obtinut anul trecut.

Parcursul Alexandrei Dulgheru in acest sezon:

Ianuarie:

Hobart - primul tur: Dulgheru - Cornet (Franta) 1-6, 0-6

Australian Open - primul tur: Dulgheru - Wickmayer (Belgia) 6-1, 5-7, 8-10

Februarie:

Paris - primul tur: Dulgheru - Vesnina (Rusia) 1-6, 4-6

Dubai - turul doi: Dulgheru - Bartoli (Franta) 2-6, 1-6

Martie:

Indian Wells - turul doi: Dulgheru - Martinez Sanchez (Spania) 6-2, 3-6, 1-6

Miami - turul doi: Dulgheru - Azarenka (Belarus) 3-6, 2-6

Aprilie:

Marbella - primul tur: Dulgheru - Clijsters (Belgia) 4-6, 7-6, 2-6

Barcelona - semifinale: Dulgheru - Vinci (Italia) 7-6, 1-6, 2-6

Stuttgart - turul doi: Dulgheru - Stosur (Australia) 6-3, 0-6, 2-6

Mai:

Roma - turul trei: Dulgheru - Petrova (Rusia) 0-6, 6-3, 2-6

Madrid - turul trei: Dulgheru - Safarova (Cehia) 7-6, 1-6, 6-7