Oficialii turneului de Mare Slem Wimbledon au venit cu o metoda inedita de a-si distra publicul spectator pe durata turneului. Incepand cu acest an, turneul de pe iarba va avea un poet oficial, care va compune si recita poezii in fiecare zi a competitiei.

Matt Harvey va intretine publicul spectator de la Wimbledon recitand poezii compuse de el in fiecare zi a turneului. Britanicul a compus deja prima poezie pentru Wimbledon, intitulata "Grandest of Slams".

"Sunt incantat, dar si putin nelinistit. Este o onoare pentru mine si sunt constient ca voi fi si eu pentru prima data primul la Wimbledon, asta in cazul in care nu punem la socoteala coada la standul cu capsuni", a declarat Harvey, potrivit AP.

Temele creatiilor britanicului vor fi diverse: de la racordajul rachetelor de tenis pana la ploaie, capsuni sau orice altceva se intampla pe terenul de joc. De asemenea, Harvey le va citi poeziile sale oamenilor ce vor sta la coada pentru a intra in arena.

"Intotdeauna cautam noi metode de a interpreta turneul si in acest an am ajuns la concluzia ca angajarea unui poet ar fi ceva nou si interesant", a mentionat cel care a propus acest concept, Honor Godfrey, directorul Muzeului Wimbledon Lawn Tennis.

Poeziile sale vor fi publicate pe site-ul oficial de la Wimbledon. Harvey va tine si un blog pe durata turneului, prin care va vorbi cu fanii.

Turneul de la Wimbledon se va desfasura in perioada 21-4 iulie.