Fanii tenisului au fost nevoiti sa astepte un an, pentru a mai vedea un meci Nadal vs Federer: finala de la Madrid le-a oferit doua ore si 10 minute de spectacol autentic, chiar daca loviturile magistrale ale celor doi campioni au alternat cu rateuri, la un moment dat de neinteles.

Nadal a reusit sa castige in doua seturi, gratie unui joc nesteptat de ofensiv, care a "rimat" excelent cu stilul sau traditional energic. Spaniolul a castigat primul set cu 6-4, apoi a avut 4-2 in cel secund; in acel moment, Federer a avut o tresarire de orgoliu: si-a rezolvat problema deplasarii in teren, printr-un angajament fizic mai bun, a reusit sa egaleze si a trimis setul in "prelungiri".

Tie-break-ul a inceput in nota de dominare a elvetianului: insa la 4-2 pentru Federer, Nadal a izbutit sa castige patru mingi consecutive. Elvetianul a salvat prima minge de meci, pe serviciul ibericului, apoi a servit pentru a ramane in meci. Din pacate pentru Federer (si fanii sai), elvetianul a ratat ultima minge: din cauza unui retur lovit cu rama, mingea a sarit ciudat si l-a pacalit pe elvetian: 7-5 pentru Nadal in tie-break si succes in turneul de la Madrid.

"Este o placere sa joc la Madrid si vreau sa va multumesc pentru sprijin. Felicitari lui Roger - pentru succesul din Australia, pentru un sezon exceptional, ca si pentru intreaga lui cariera" - Rafael Nadal.

"A fost un turneu special pentru mine, chiar daca nu am fost capabil sa-mi apar titlul. Nadal a facut insa un sezon incredibil pe zgura si asta a demonstrat si astazi" - Roger Feder.