Mult asteptata intalnire dintre Rafael Nadal si Roger Federer va avea loc duminica, in finala de la Madrid, la un an de la ultima lor confruntare, disputata in cadrul aceluiasi turneu spaniol. Nadal a trecut in semifinale de Nicolas Almagro, iar liderul mondial s-a impus in trei seturi in fata spaniolului David Ferrer, scor 7-5, 3-6, 6-3.

Nadal, intalnire cu Federer la MadridFoto: Agerpres

Federer este campionul en-titre de la Madrid, in 2009 invingandu-l pe atunci liderul mondial, Rafael Nadal. De data aceasta, ordinea in clasamentul mondial e inversata. "Dupa ce am jucat aici anul trecut, am crezut ca ne vom mai intalni la Roland Garros, Wimbledon sau la US Open, dar nu s-a intamplat asta. Cand a coborat de pe locul al doilea, am crezut ca ne vom putea intampla macar in semifinale. Dar nici acest lucru nu s-a intamplat. Asta arata cat de incredibili au fost ultimii nostri ani si cred ca aceasta intalnire e interesanta pentru tenis, dar si pentru noi", a declarat elvetianul.

Nadal, care a ratat in sezonul trecut apararea titlului de la Open-ul francez, fiind eliminat de suedezul Robin Soderling, marturiseste ca si-a recapatat forma si e gata pentru un duel cu Federer. "O, da, bineinteles ca eu sunt marele favorit. Fara indoiala", a declarat razand Nadal. "Daca nu sunt motivat, nu va fi prea bine pentru mine. Nu doar in tenis, ci si in viata. Trebuie sa fii entuziasmat de ceea ce faci 24 din 24 ore. Iubesc sa joc tenis. Imi place competitia si imi place unde ma aflu. Nu vreau sa spun ca sunt bun, dar vreau sa devin mai bun. Vreau sa joc la cel mai inalt nivel si sa imi imbunatatesc jocul. Acest lucru imi da satisfactia ca pot sa ma autodepasesc si ma face mandru. El joaca foarte bine, eu mi-am regasit forma. Va fi interesant".

Nadal are avantaj in intalnirile directe cu Federer, spaniolul reusind sa castige 13 din intalniri, in timp ce elvetianul s-a impus in 7 partide.

Finala de la Madrid Masters dintre Rafael Nadal si Roger Federer va avea loc duminica, de la ora 19:30 si va fi difuzata pe sport.ro.