Romania s-a calificat pentru barajul Grupei Mondiale a Cupei Davis, punctul castigator fiind adus de Victor Hanescu. Reprezentantul tarii noastra l-a invins in trei seturi, scor 6-4, 6-2, 7-5, pe Sergiy Stakhovsky, iar scorul a devenit 3-1 pentru tricolori. "Ma bucur ca am reusit sa castig trei meciuri pentru Romania. Vreau sa jucam la baraj tot in tara" - a precizat Victor la finalul disputei.

Setul intai a debutat cu Stahovski la serviciu, Sergiy impunandu-se fara prea mari emotii. Fiecare jucator si-a fructificat avantajul serviciului pana la scorul de 3-3, atunci cand Victor a bifat break-ul. A fost momentul decisiv, romanul castigand primul set cu 6-4. Jocul dintre Serghei si Hanescu nu a fost unul prea spectaculos, schimburile de mingi fiind scurte.

Victor si-a impus ritmul si in al doilea set, a servit precis si a bifat doua break-uri relativ usor. Hanescu a fost jucatorul mai bun, romanul castigand setul al doiea cu un categoric 6-2.

Al treilea set a fost si cel mai disputat, Hanescu si Stahovski mergand cap la cap pana la scorul de 5-5. In acel moment, Victor a reusit break-ul, iar victoria s-a conturat pe propriul serviciu (a incheiat partida cu un as).

Romania a castigat punctul care o duce in barajul pentru Grupa Mondiala a Cupei Davis.

"Multumesc pentru sustinerea de astazi, cu toate ca vremea nu a fost frumoasa. Ma bucur ca am reusit sa castig trei meciuri pentru Romania, Horia a facut un meci deosebit, la fel si Adi Ungur la debut. Vreau sa jucam la baraj in Romania si sa ne duceti in Grupa Mondiala" - Victor Hanescu.

"Vreau sa multumesc acestor baieti extraordinari. Sper sa fim impreuna multi ani, iar alaturi de noi sa vina si alti jucatori tineri. Ma bucur pentru Victor, pentru forma sa deosebita si pentru cum a evoluat pentru Romania" - Andrei Pavel.

Partidele disputate pana acum:

Meciul 1:

Victor Hanescu - Illya Marchenko 7-6 (1), 7-5, 6-4

Meciul 2:

Adrian Ungur - Sergiy Stakhovsky 2-6, 7-6(3), 5-7, 5-7

Meciul 3:

Horia Tecau/ Victor Hanescu - Sergei Bubka/ Sergiy Stakhovsky 6-4, 6-4, 6-2.

Meciul 4:

Victor Hanescu - Sergiy Stakhovsky 6-4, 6-2, 7-5