Turneul de tenis de la Madrid, al carui patron este romanul Ion Tiriac, va deschide o noua pagina in istoria tenisului. In acest an, finalele de simplu de la masculin si feminin vor fi transmise in format 3D, aceasta fiind o premiera in turneele de tenis.

"Madrid va fi primul turneu de tenis din lume ce va transmite o partida in trei dimensiuni. A facut un pas inainte si cu siguranta celelalte il vor imita. Investitiile tehnologice, mentale si economice au fost substantiale, dar a meritat", a declarat Ion Tiriac.

"E ceva ce n-am mai trait niciodata. Am vazut filme 3D, dar sa-i vad pe Rafa sau Roger pe un ecran imens ar trebui sa fie ceva cu adevarat spectaculos", a declarat Carlos Moya, in cadrul unei conferinte de presa, citat de Reuters.

Partidele vor fi transmise in cinematografe din capitala Spaniei, dar si din Barcelona sau Malaga.

"Ne-am concentrat eforturile pentru a imbunatati toate serviciile pentru public, pentru ca acesta sa traiasca o experienta de neuitat. In editia din 2009 ne-au vizitat peste 184.600 de persoane. Obiectivul nostru pentru 2010 este sa intrecem aceasta cifra. Din nou, Madrid este lider in ceea ce priveste evolutia tehnologiei. Este singurul cu trei terenuri ce au acoperis retractabil si, in plus, cu premii apropiate de cele oferite la Roland Garros", a adaugat Tiriac, potrivit presei spaniole.

Mutua Madrilena Madrid Open se va desfasura in perioada 7-16 mai si este ultimul turneu de Masters ce se disputa inaintea turneului de Mare Slem de la Roland Garros.