Simona Halep a reusit o performanta exceptionala la turneul de tenis de la Fes, Maroc. Dupa ce in sferturi a trecut de favorita numarul doi, Patty Schneider, romanca, venita din calificari, s-a calificat in premiera intr-o finala din circuitul WTA, invingand-o in doua seturi pe cehoaica Renata Voracova, scor 7-5, 6-4.

Dupa ce a reusit la inceputul lunii aprilie sa se califice in premiera in sferturile de finala ale unui turneu WTA, Simona Halep si-a depasit performanta la Fes (Maroc), reusind sa atinga faza finala a unui turneu.

Simona nu a inceput bine meciul cu Voracova, cehoaica reusind sa-i ia serviciul romancei in game-ul al doilea, dupa o dubla greseala a romancei, si imediat sa se desprinda la 3-0. Halep isi castiga pentru prima data serviciul in game-ul al patrulea, ceea ce ii creste increderea. Halep deschide o serie de cinci break-uri consecutive, reusind sa-i ia serviciul adversarei la 1-3. Voracova obtine rebreak-ul (2-4), dar raspunsul romancei vine prompt si fructifica prima minge de break a game-ului sapte (3-4). Ajutata si de fileu, cehoaica reuseste din nou rebreak-ul si serveste pentru primul set (3-5). Halep ii ia din nou serviciul adversarei, isi castiga game-ul si o egaleaza pe Voracova: 5-5. Romanca isi trece in cont cel de-al patrulea break al jocului, isi castiga serviciul si incheie primul set cu 7-5.

Fiecare jucatoare isi castiga serviciul in debutul setului secund. Simona Halep afiseaza un joc defensiv foarte bun si reuseste sa se distanteze la 3-1, dupa ce ii ia serviciul adversarei la 0. Increzatoare, Halep face un nou break pentru 4-1, dar Voracova revine si ii ia serviciul Simonei la 0. Cu un break in minus, Voracova ii pune probleme Simonei la 5-4 in favoarea romancei, dar Halep, castigatoare a turneului Roland Garros la junioare in 2008, fructifica a treia minge de meci si se califica in premiera intr-o finala WTA.

Simona Halep o va intalni in finala de la Fes pe castigatoarea din partida Alize Cornet (Franta) - Iveta Benesova (Cehia).

Parcurs Simona Halep la Fes (Maroc):

Calificari:

Simona Halep - Nathalie Vierin (Italia) 4-6, 6-1, 6-3

Simona Halep - Estrella Cabeza Candela (Spania) 6-1, 6-1

Turul 1:

Simona Halep - Lucie Hradecka (Cehia) 7-5, 6-1

Turul 2:

Simona Halep - Olga Savchuk (Ucraina) 6-3, 6-1

Sferturi:

Simona Halep - Patty Schnyder (Elvetia) 6-2, 7-6(3)

Semifinale:

Simona Halep - Renata Voracova (Cehia) 7-5, 6-4